DruštvoNaslovna

Pančevo: gradsko kviz takmičenje „Šta znaš o zdravlju“

I ove, kao i dugi niz godina unazad povodom obeležavanja 7. aprila – Svetskog dana zdravlja, Crveni krst Pančevo organizovaće gradsko kviz takmičenje „Šta znaš o zdravlju“.

Takmičenje će se održati 4. aprila (četvrtak) za učenike srednjih škola i 5.aprila (petak) za učenike osnovnih škola (7. i 8. razred) u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Ul. Žarka Zrenjanina br. 15. sa početkom u 10 časova.

Ovogodišnji slogan kampanje obeležavanja Svetskog dana zdravlja je “Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“.

Tim povodom će Crveni krst Pančevo 4. i 5. aprila organizovati predavanje na temu zdravih stilova života o čemu će govoriti Jelena Krstić, pedagog Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Gradsko takmičenje sa temom zdravlje Crveni krst Pančevo organizuje više od 20 godina, a osnovci i srednjoškolci uvek rado učestvuju jer su pitanja koja se tiču zdravlja ujedno i ono što je obuhvaćeno školskim gradivom te su to učenicima i učenicama bliske i uvek aktuelne teme.

Pančevo će predstavljati na pokrajinskoj Smotri u Novom Sadu po odluci žirija jedan predstavnik iz svake kategorije. Smotra je revijalnog karaktera a cilj je da se mladi što više informišu o temi zdravlja. Pokrajinska smotra biće održana 10. aprila u sportsko poslovnom centru „Spens“ sa početkom u 11 časova.