DruštvoNaslovna

Pančevo: Uručena donacija porodici Pandurov u kojoj živi desetoro dece

Udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“ i Turistička organizacija Pančevo odneli su 2. aprila pun kombi humanitarne pomoći u vidu garderobe, obuće, dečjih kolica, igračaka, sredstava za higijenu i drugih potrepština porodici Pandurov iz Vojlovice koji teško žive.

 

Zoran Pandurov ima desetoro dece, žive u jako teškim uslovima. Zoran je bez posla, a u kući u kojoj živi s porodicom nema ni struje ni osnovnih uslova za pristojan život.

 

Zoran Pandurov kaže da mu donacija koju je dobio za svoju porodicu znači mnogo.

Zahvalni smo što se neko setio nas, što je otvorio vrata naše kuće i dao nam ove poklone. Puno nam znači sve to. Najviše bi nam značilo kad bismo imali i struju. Trenutno školujemo troje dece koja redovno idu u školu. Deca se kupaju u kupatilu bez struje i kade, nego ih kupamo u koritu. Grejemo vodu u veš lonac i tako kupamo decu, ispričao je Zoran Pandurov.

On je zahvalio na donaciji Srpskoj sparti i Turističkoj organizaciji Pančevo.

 

 

Zoran Rajačić je podsetio da osim organizacije sportskih i kulturnih manifestacija Udruženje Srpska sparta pomaže i ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sada smo pomogli porodici koja ima desetoro dece. Dokle god postojimo nastavićemo da pomažemo ljudima i organizovati ovakve humanitarne akcije. Zadovoljstvo nam je kad možemo nekome da pomognemo, rekao je Rajačić.

 

 

Udruženje sportista Srpska sparta 2014. godine dobilo je Novembarsku nagradu Grada Pančeva upravo za svoj humanitarni rad.

 

Turistička organizacija Pančevo nastaviće da prikuplja stvari (garderobu, obuću, igračke) i doniraće ih i drugim ugroženim porodicama koje žive u našem gradu i okolini. Ukoliko želite da donirate nešto od stvari, možete ih ostaviti u Turističkoj organizaciji Pančevo radnim danima od 8 do 20 sati.