AktuelnoInformacijeNaslovnaTurizam

Pančevo: Nova sezona vožnji katamaranom Panuka po reci Tamiš je počela

Turistička organizacija Pančevo organizovaće vožnje po Tamišu i do Bele stene katamaranom Panuka i u ovoj godini. Danas je prvi dan redovnih gradskih vožnji katamaranom.

Katamaran će i ove sezone prevoziti putnike od srede do nedelje svakog dana u terminima 14, 16 i 18 sati. Karte za redovne vožnje katamaranom kupovaće se isključivo u Turističkoj organizaciji Pančevo, osim nedeljom, kada je moguće kupiti ih direktno na katamaranu. Cena pojedinačne karte i dalje će biti 250 dinara, cena grupne karte kao i cena karte za decu iznad 7 godina je 200 dinara, a deca do 7 godina ne plaćaju vožnju.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo podseća da redovna vožnja traje oko pedesetak minuta do sat vremena i obuhvata potez od pristana na Tamišu do Preobraženske crkve, a zatim nazad do ušća Tamiša u Dunav, naših svetionika i povratak na gradski pristan. Moguće je organizovati i vanredne vožnje do Bele stene i Dunavom do Beograda i Smedereva, Tamišem do Jabuke, Glogonja ili Opova.

Katamaran se može iznajmiti i van redovnih termina, minimum je dva sata a moguće je iznajmiti ga i na pola dana ili ceo dan. Poludnevnom kartom smatra se iznajmljivanje u trajanju do osam sati, a sve iznad osam sati smatra se celodnevnom vožnjom. Cena se formira na bazi osnovne održivosti, pokriva troškove goriva, angažovanje kapetana i posade. Katamaran mogu iznajmiti javno-komunalna preduzeća, privatna preduzeća, ali i fizička lica. Ove usluge su uvedene jer je bilo veliko interesovanje, rekao je Nikola Stoilković.

Cena iznajmljivanja katamarana s kapetanom za 1 sat je 3.500 dinara, a 1 sat stajanja je 1500 dinara.

Za dogovor oko vanrednih vožnji potrebno je obratiti se Turističkoj organizaciji Pančevo u Ulici Vojvode Petra Bojovića radnim danima od 8 do 20 sati.