KulturaNajaveNaslovna

Pančevo: raznovrstan program u Muzičkoj školi do kraja aprila

Do kraja aprila ljubitelji klasične muzike imaće priliku da u Muzičkoj školi Jovan Bandur u Pančevu uživaju u nekoliko koncerata.

Daroviti učenici klavira, klarineta, flaute i fagota prirediće 3. aprila u 17 časova zajednički koncert u Muzičkoj školi kao pripremu pred Republičko takmičenje. Nakon njih, od 18.30 sati nastupiće kamerni ansambli. Na programu će biti atraktivne kompozicije raznih autora.

Koncert učenika koji će nastupiti na Republičkom takmičenju, mladih klavirista i duvača, održaće se u sredu, 10. aprila od 17 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Posetioci će čuti poznate kompozicije raznih autora iz različitih muzičkih epoha.

Takmičenje gudača održaće se u četvrtak, 11. aprila od 11 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” Pančevo. Predstaviće se učenici i osnovne i srednje škole.

Koncert kamerne muzike učenika mr Vere Carine biće upriličen u ponedeljak, 15. aprila od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Publika će uživati u delima J. S. Baha, E. Granadosa, K. Sen Sansa, A. Pjacole i drugih.

Učenici klavira prof. Natali Bogdanov Dinić održaće javni čas u utorak, 16. aprila od 19 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” Pančevo. Na programu će biti kompozicije J. S. Baha, M. Klementija, V. A. Mocarta, L. van Betovena i drugih muzičkih stvaralaca.

Muzički kutak Gabi Dinić prirediće još jedno veče klavirske muzike u četvrtak, 18. aprila od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Na njihovom „Prolećnom koncertu”, pred sam prolećni raspust, publika će čuti dela J. S. Baha, V. A. Mocarta, L. van Betovena, V. Džiloka i drugih autora.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.