NaslovnaSport

Ragbi: kadeti i juniori Dinama na početku sezone pobedili na prvom turniru

U nedelju, 31. marta svoju takmičarsku sezonu otvorili su i U16 kadeti, koji su na prvom ovogodišnjem turniru Kupa Srbije pokazali da su se lepo spremali tokom zimske pauze.

Na turniru su učestvovale tri ekipe: RK Dinamo 1954, RK Rad i BRK Crvena Zvezda.

Ljubitelji ragbija su mogli da uživaju u prikazanoj igri kadeta, a pobednik prvog turnira Kupa Srbije za kadete je RK Dinamo 1954, koji je turnir završio sa dve pobede. Drugo mesto je zauzeo RK Rad sa polovičnim učinkom – jedna pobeda i jedan poraz, dok je BRK Crvena Zvezda zauzela treće mesto sa dva poraza.

Miomir Kalabić, predsednik Ragbi kluba Dinamo kaže da je zadovoljan početkom sezone.

Dobra igra, sjajni potezi našeg tima doveli su do dvostruke pobede i prvog osvojenog turnira. Ovo je samo još jedan pokazatelj da ragbi škola Dinama daje prave rezultate, kazao je Kalabić.

Juniorski tim Ragbi kluba Dinamo Pančevo

Kadetski Tim: Pal, Voštić, Brošćanac, Vasić B, Milenković, Vasić V, Nedeljković O, Kuzmanović, Adžić, Košpić, Nedeljković B, Gergić.

Rezultati turnira:
Dinamo – C.Zvezda 35:5
Dinamo – Rad 40:0

U vikendu za nama slavili u i Dinamovi juniori na prvom juniorskom turniru. Posle duge pauze krenulo je i takmičenje u juniorskoj konkurenciji. Dinamo je uz sjajnu pokazanu igru izdominirao i osvojio prvi turnir.

Rezultati sa turnira:
Ruma – Dinamo 0 : 39
Dinamo – Crvena Zvezda 17 : 0

Šef stručnog štaba: Đorđe Gavrilović
Treneri: Ambruš Vladimir i Vlahović Boško.

Juniorski tim: Dramićanin, Pal, M. Jokić, S. Jokić, Klincov, Vasić, Milevski, Barbul, Kuzmanović, Krkljuš, Gavrilović, Božić, Susa, Košpić, Vasić, Voštić, Adžić.

Uskoro nas očekuju i nova pojačanja u stručno, štabu jer želimo da ojačamo i seniorski tim koji će biti spreman da ubuduće daje bolje rezultate, jer škola naša pokazuje najbolje u srpskom ragbiju, izjavio je predsednik Ragbi kluba Dinamo Miomir Kalabić.