NaslovnaSport

Kadeti ragbi kluba Dinamo osvojili drugo mesto na Kupu Srbije

Kadeti ragbi kluba Dinamo osvojili su drugo mesto na Kupu Srbije izgubivši od ekipe beogradskog Rada. Finale Kupa Srbije u konkurenciji U16 kadeta održano je 5. jula u Starčevu.

U16 kadeti su uspeli da odigraju dva vikenda ragbija, iako je sezona skraćena usled globalne pandemije. Da podsetimo, odigrana su dva regionalna turnira, gde su prva mesta zauzele ekipe RK Dinamo iz Pančeva 1954 i RK Rad iz Beograda. Oba tima su najviše pokazala na turnirima, tako da se sa pravom očekivala dobra i kvalitetna utakmica u finalu.

 

 

Početak utakmice je pripao gostima iz Beograda. Već u 2. minutu utakmice, nakon dobrog auta, Građevinari brzim pasovima dodaju do Marka Pavlovića koji probija po krilu, i brzim trkom postiže esej za vođstvo 5-0. Igor Gajić sigurnim pretvaranjem povećava na 7-0. U tim trenucima pančevački ragbisti kreću da se bude i polako preuzimaju posed lopte. Međutim, to nije omelo Beograđane koji u 12. minutu povećavaju rezultat. Vojin Simonović izvodi kaznu i dodaje do kapitena Danijela Stojanovića koji nezadrživim prodorom postiže esej za 12-0. Gajić je ponovo siguran za 14-0. Odgovor Dinama je veoma brzo stigao, Milan Kuzmanović je dirigovao napadom, koji su Građevinari nelegalno zaustavili, tako da je sudija Nemanja Babić dosudio kazneni esej. Rezultat se nije menjao do poluvremena: RK Dinamo 1954 – RK Rad 7-14.

Drugo poluvreme ponovo Beograđani otvaraju bolje. Prvo je Marko Pavlović u 35. minutu ponovo probio po krilu i postigao svoj drugi esej. Nepogrešivi Gajić transformacijom diže rezultat na 21-7. U tim trenucima su Pančevci krenuli u ozbiljnije napade, igralo se na polovini Rada. Zatim je u 38. minutu sevnula kontra Građevinara gde je Andrej Stojiljković pretrčao skoro ceo teren i postigao esej. Gajić je pedantan za 28-7. U tim trenucima se činilo da će Pančevci posustati, međutim proradio je inat, i krenuli su u silovite napade. Nakon dve velike propuštene šanse, gde su lopte ispale unapred iz ruku pred sam esej prostor, ipak Dinamo preko Lazara Aleksića postiže esej. Kuzmanović je siguran u šutu za 14-28. Do kraja utakmice Pančevci nisu imali snage da naprave preokret, tako da su Beograđani zasluženo slavili i osvojili Kup Srbije.

 

 

Za RK Dinamo 1954 igrali su: Nemanja Milenković, Lazar Aleksić 5, Petar Mljač, Jovan Adamov, Vukašin Vasić, Milan Kuzmanović 2, Ognjen Voštić, Strahinja Adžić, Strahinja Grubor, Marko Košpić, Dejan Krkljuš, Marko Hasanović.