NaslovnaSport

Ragbi: „Partizan“ savladao ekipu „Dinama“ u nastavku takmičenja u okviru Prve lige

Jesenji deo takmičenja u Prvoj ligi u ragbiju u sezoni 2020. godine počeo je za vikend susretom pančevačkog „Dinama“ i aktuelnog prvaka država „Partizana“.

Utakmica je opravdala očekivanja svojim kvalitetom.

Aktuelni prvak Srbije RK „Partizan“ pobedio je mladu ekipu RK „Dinamo 1954“ rezultatom 60:12, rezultat na poluvremenu je bio 17:5.

Veoma mlada i perspektivna ekipa „Dinama“ se držala veoma dobro u prvom poluvremenu, gde je prišla u jednom trenutku na čak 7 poena zaostatka. Međutim nisu imali dovoljno snage i iskustva da održe ritam iz prvog dela u nastavku utakmice.

 

 

„Partizan“ je počeo veoma ambiciozno i već u 8. minutu Zoran Radeka postiže prvi esej za vođstvo 5-0. Deset minuta kasnije Stefan Đorđević je postigao novi esej nakon sjajnog prodora, Andrić je bio siguran u transformaciji, i na polovini prvog dela doneo Partizanu prednost 12-0.

Pančevci odgovaraju u 28. minutu, esej je delo Aleksandra Krkljuša koji uspeva da odsprinta i položi loptu za smanjenje rezultata na 12-5. Do kraja poluvremena Đorđe Preradojević postiže esej za 17-5, što je ujedno i bio rezultat na kraju prvog dela.

Na samom početku drugog poluvremena Preradojević postiže novi esej za 22-5. Andrić je bio siguran u transformaciji. Zatim u 46. minutu meča Andrić postiže novi esej, koji je i pretvorio za 31-5. Aleksandar Andrić postiže novi esej u 55. minuta nakon odličnog prodora i uvećava rezultat na 36-5. U 64. minutu Srećković nakon snažnog prodora postiže esej za 41-5. Andrić je siguran u konverzaciji za 43-5.

 

 

U 69. minutu meča dosuđen je kazneni esej u koristi crno-belih. Neuhvatljiv Andrić postiže novi novi esej za Partizan za 55-5. U 57. minutu Pančevci odgovaraju esejem Voštića i transformacijom Tatića za smanjenje rezultata na 55-12. U poslednjim trenucima utakmice Preradojević postiže het trik i postavlja konačan rezultat utakmice 60-12.

Glavni sudija na meču je bio Nemanja Babić, pomoćne sudije su bile Marko Žeravica i Miroljub Bukvić, dok je delegat bio Predrag Milanko.
Narednog vikenda RK „Partizan“ gostovaće RK „Vojvodini“ u Novom Sadu, dok RK „Dinamo 1954“ dočekuje ekipu RK „Rada“.

RK Partizan: Miloš Joksimović, Ivan Spasenović, Aleksandar Ljubičić, Radovan Stanić, Đorđe Preradojević 15, Miloš Ljubičić, Nikola Nenadović, Stefan Đorđević 5, Borislav Radić, Aleksandar Andrić 23, Zoran Radeka 5, Nikola Glišić, Aleksa Šošić, Velibor Srećković 5, Igor Dejanović, Ivan Ničić, Petar Bućan, Marko Raspet, Uroš Stamenkov.

 

 

RK Dinamo 1954: Vid Pejović, Vladimir Ambruš, Bojan Nešić, Stefan Dramićanin, David Pal, Stefan Milevski, Milan Krnetić, Petar Hinić, Nikola Advigov, Nikola Tatić 2, Dušan Gavrilović, Aleksandar Krkljuš 5, Vanja Cvetanović, Ivan Voštić 5, Aleksa Krišan, Valentin Susa