NaslovnaSport

Starčevo: Pioniri ragbi kluba Borac osvojili Prvenstvo Beograda

Stadion Kralj Petar bio je domaćin Prvenstva Beograda u ragbiju za pionire i petliće. U konkurenciji pionira učestvovalo je pet ekipa: Čelik (Zenica – BIH), Crvena zvezda (Beograd), (Rad Beograd), Loznica (Loznica) i Borac (Starčevo).

Petlići RK Borac, Starčevo

Turnir je organizovan po principi „svako sa svakim“ gde su Starčevci pokazali najviše umešnosti i sa tri pobede i jednim remijem osvojili prvo mesto.

Mladi ragbisti Borca su prvo pobedili Čelik sa 3-1, zatim domaćina ekipu Rada sa 1-0 i ekipu Loznice sa 6-0 dok su sa favorizovanom Crvenom zvezdom odigrali 2-2 te na taj način osvojili prvenstvo Beograda.

Njihove mlađe kolege, petlići, imale su nešto teži zadatak tako što su u svojoj grupi izgubili od Crvene Zvezde sa 1-2, a pobedili Loznicu sa 3-1 i kao drugoplasirani u grupi ukrštali su sa drugoplasiranom ekipom druge grupe a to je bila ekipa Dinamo 1954 i u vrlo dinamičnoj i neizvesnoj utakmici nije bilo pobednika, tj završeno je 1-1 tako da su petlići Borca podelili treće mesto sa komšijama iz Pančeva.

Trener pionira Igor Tomašić je izjavio da je izuzetno zadovoljan kako deca napreduju.

Uskoro nas očekuju novi turnir i nova dokazivanja, a kruna ove polusezone biće gostovanje sredinom maja u Zenici kod naših sportskih prijatelja, rekao je Tomašić.

Trener petlića Radivoje Ćosić je pohvalio svoju ekipu za prikazan trud i igru.

Nedostajalo nam je malo sportske sreće u meču sa Zvezdom, ali ovi momci zaslužuju sve pohvale za prikazan trud i igru, kazao je Ćosić.