DruštvoNaslovna

Pančevo: održana manifestacija „Šarendan“

Udruženje MNRO Pančevo i ove godine organizovalo je tradicionalnu manifestaciju „Šarendan“ 25. aprila na platou ispred Turističke organizacije Pančeva.

Sanja Beli, predsednica Društva MNRO kaže da je Šarendan tradicionalna manifestacija koju su pokrenuli roditelji pre više godina, a da je njihova želja da je i dalje organizuju jer svima višestruko koristi.

Ove godine su nam se priključili naši prijatelji iz Vršca i Zrenjanina jer smo i mi kod njih dragi gosti. U Zrenjaninu učestvujemo na Specijalnoj olimpijadi a i u Vršcu se družimo, te je ovo bila prilika da mi njih pozovemo kod nas u goste, kaže Sanja Beli.

 

 

Osim udruženja iz Vršca i Zrenjanina, na Šarendanu su učestvovali i predstavnici Udruženja Na pola puta, Dom Srce u Jabuci.

Tu su nam i roditelji, Ivana Rosić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost i predstavnici Crvenog krsta iz Pančeva. Izložili smo sve svoje radove i organizovali prodajnu izložbu kako bismo od prikupljenog novca obezbedili deo sredstava za nabavku materijala za dalji rad. April nam je baš aktivan. Pre nekoliko dana imali smo predstavu Lice ljubavi koja je ostavila jak utisak na publiku, odziv je bio jako dobar. Nakon Šarendana pravićemo proizvode za Dane Vajferta, a 12. maja nastupićemo nastupićemo na manifestaciji Prolećni dani u Mikinoj školi. Prijavili smo se za vez jastučića, naša četiri korisnika će učestvovati na takmičenju vez jastučića za učesnike s invaliditetom. Izložićemo jastučiće i videćemo ko će pobediti, kaže Sanja Beli.

 

 

Za članova Društva MNRO je veoma značajna razmena i umrežavanje udruženja. To je prilika da se druže i da vide šta svako od njih radi.

Mi svi imamo izbor i možemo da odemo gde želimo. Oni mogu da odu samo tamo gde im se ukaže prilika. Društveni su, vole da se druže. Socijalizacija je važna za njih. Još uvek je to na nivou među udruženjima, ali ćemo pokušati da napravimo inkluziju sa Ekonomskom školom, kaže Mirjana Adamov iz Društva MNRO.

Kako naše sagovornice kažu, članovi Društva MNRO su sve bolje prihvaćeni od lokalne zajednice, a do kraja godine očekuje ih još puno aktivnosti.