NaslovnaSport

Badminton: održano Prvenstvo Srbije za juniorske kategorije

Prvenstvo Srbije u badmintonu u juniorskim kategorijama održano je u subotu i nedelju, 11. i 12. maja, u Nacionalnom badminton centu u Beogradu.

Anđela Vitman

Pančevci su bili veoma uspešni, osvojivši više medalja. Anđela Vitman iz Pančeva (članica BK Beograd) osvojila je dve zlatne medalje na takmičenju Državnog prvenstva za juniore 2019. u singlu i dublu i proglašena je za najbolju igračicu prvenstva do 15 godina.

Sanja Perić iz Pančeva koja igra za Badminton klub Beograd ostvarila je zapažen uspeh osvojivši zlatnu medalju u kategoriji ženskih dublova U19. Sanja Perić je postala juniorska prvakinja Srbije u kategoriji ženskih dublova U19 sa drugaricom Sarom Lončar, članicom BK Zmajevi iz Kruševca.

Sanja Perić i Sara Lončar

U kategoriji do 19 godina, Stefan Mijatović (BK Pančevo), osvojio je bronzanu medalju u singlu i srebrnu medalju u muškom dublu sa Lukom Milićem iz Kragujevca.

U kategoriji do 15 godina, takmičari iz pančevačkih klubova bili su izuzetno uspešni. U singlu, bronzane medalje osvojili su Marija Samardžija (BK Dinamo), Maša Aleksić (BK Pančevo) i Petar Radonić (BK Pančevo), dok su se u konkurenciji dublova Marija Samardžija i Maša Aleksić okitile srebrnom medaljom, a Natalija Boharević (BK Pančevo) i Miona Aleksić (BK Pančevo) bronzanom u paru s Lanom Dramićanin i Petrom Gordić iz Kragujevca.