NajaveNaslovna

Pančevo: Predavanja u Muzeju o Đorđu Vajfertu 15. i 16. juna

U pratećem delu programa manifestacije Dani Vajferta u Narodnom muzeju Pančevo biće i interesantnih predavanja iz istorije ovog grada, ali i o liku i delu Đorđa Vajferta, 15. i 16. juna.

Predavanje pod nazivom „Iz života i dela Đorđa Vajferta“ biće održano u nedelju, 16. juna, u svečanoj sali Narodnog muzeja u Pančevu sa početkom u 19 časova. Govoriće Nikola Vlajić.

Grupa za istoriju RCT Mihajlo Pupin, Pančevo

U subotu, 15. juna od 17 časova u Narodnom muzeju Pančevo predavanja će održati mentori i polaznici grupe za istoriju Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin Pančevo.

Najpre će govoriti o Đorđu Vajfertu, ko je bio i u kojim poljima je delovao, potom o Vajfertovom školovanju i crkvi Svete Ane. Jedno kraće predavanje biće posvećeno i Adamu Kosaniću.

Pošto je ove godine 100 godina od posete Pančevu Mihajla Pupina, njemu će takođe biti posvećena posebna pažnja. Govoriće se o njemu, njegovom školovanju i samoj poseti Pančevu 1919. godine. Sva predavanja držaće učenici grupe za istoriju Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, Pančevo. Njihov mentor Nikola Koneski održaće predavanje o crkvi Svete Ane.

Ulaz na oba predavanje je slobodan.