DruštvoNaslovna

Subotica: Lista SNS-SVM odnela ubedljivu pobedu na izborima za Savete mesnih zajednica

U Subotici su 7. jula održani izbori za članove Saveta mesnih zajednica. Od ukupno 501 mandata Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara (SNS-SVM) osvojila je 442 mandata, prema podacima Gradskog odbora SNS-a u Subotici.

Prema njihovim podacima odneli su ubedljivu pobedu u 35 mesnih zajednica od 37 koliko ih ima na teritoriji Subotice.

Na konferenciji za medije koja je održana 7. jula nakon 22 časa rečeno je da je lista Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini osvojila 37 mandata, Socijalistička partija Srbije devet, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez bačkih Bunjevaca po pet mandata i Pokret snaga Srbije tri mandata.

Pravo glasa je imalo oko 130.000 građana, a glasalo je 17% građana. Predsednik Gradskog odbora SNS u Subotici i gradonačelnik Bogdan Laban obraćajući se prisutnima rekao je su građani prepoznali šta su uradili u prethodne tri godine.

Građani su prepoznali koliko smo radili na poboljšanju infrastrukture u mesnim zajednicama. Na isti način smo tretirali gradske, prigradske i seoske mesne zajednice i u budućnosti ćemo nastaviti da radimo na poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana. Svi moramo da se potrudimo da naša sela ožive, da mladi ostanu u njima, da pognemo tim ljudima i oživimo sela i radimo sve šta su prioriteti koji su deo politike Vlade Srbije i predsedbika Aleksandra Vučića, rekao je predsednik GrO SNS u Subotici Bogdan Laban.

Laban se još jednom zahvalio na poverenju članovima SNS-a ali svim građanima Subotice koji imaju poverenje u SNS i njenog predsednika Aleksandra Vučića i izrazio je uverenje da će i u budućnosti nizati pobede i uspehe za Srbiju.

Pravo glasa je imalo oko 130.000 građana, što znači da je svoje pravo iskoristilo oko 22.000 glasača, a konačni rezulati se očekuju uskoro od Gradska izborna komisija.

S.I.
foto: subotica.com