NaslovnaSport

Dve medalje na Prvenstvu Srbije za starije juniorke osvojile atletičarke Dinama iz Pančeva

Prvenstvo Srbije za starije juniore održano je za vikend u Beogradu, a takmičari Atletskog kluba Dinamo iz Pančeva osvojili su dve medalje. AK ,,Dinamo“ Pančevo nastupio je na ovom takmičenju sa podmlađenim sastavom ali tradicija osvajanja medalja nije prekinuta.

Marija Mrkela je u trci na 400m osvojila bronzanu medalju rezultatom 59,13.

U ovom trenutku ona je dala svoj maksimum i sve nas je uverila da je veliki borac. Naime, Marija je dugo bila van atletske staze zbog neugodne povrede koju je zadobila na kampu atletske reprezentacije Srbije. Bili smo strpljivi i sačekali da povreda bude u potpunosti sanirana. Propustila je gotovo ceo bazični period i ušla u takmičarski period bez pravih priprema. Marija je pokazala svima kako se bori za boje kluba i kako se dostojno reprezentuje grad Pančevo. Nema sumnje da će se Marija za letnji deo sezone u potpunosti spremiti i opravdati naziv najperspektivnije pionirke u Srbiji, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Marija Mrkela se sa svih dosadašnjih prvenstava Srbije vraćala sa medaljom. Ona je ostvarila i normu za Prvenstvo Balkana u Istambulu ali se ne zna da li će učestvovati zbog nedovoljnog broja godina.

Drugu medalju za AK „Dinamo“ osvojila je ženska štafeta 4*400m i to srebrnu.

Devojke su bile odlične, borbene i u potpunosti opravdale ulogu jednih od favorita. Ovog puta srebrne ali će ova štafeta uskoro biti i najbolja u Srbiji. Štafeta je trčala u sastavu: Anđela Kićović, Anastasija Mrkela, Marija Mrkela i Anđela Brošćanc. Celokupna štafeta će trčati i na mlađem juniorskom Prvenstvu Srbije, a važno je napomenuti da su tri devojke još uvek pionirke, kaže trener Cvetkoski.

Na Prvenstvu Srbije u trci na 60m nastupio je Aleksa Živanov i istrčao rezultat 7,60. Aleksa se vratio sa reprezentativnih priprema na kojima se pripremao za Prvenstvo Evrope koje ga ove godine očekuje u bacanju koplja koja je njegova primarna disciplina. Norma je na dohvat ruke i u Dinamu jedva čekaju početak bacačkog dela sezone.