DruštvoNaslovna

Lokalna samouprava stipendira najbolje studente opštine Žabalj

Opština Žabalj nastavlja sa praksom da stimuliše mlade u njihovim nastojanjima da postignu što više u sferi svog delovanja. I ove godine dodeljene su stipendije najboljim studentima, koji su ispunili kriterijume na konkursu za dodelu opštinskih stipendija u školskoj 2020/2021.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić i član Opštinskog veća za obrazovanje Lazar Čonkić uručili su ugovore o stipendiranju najuspešnijim studentima sa teritorije opštine Žabalj, a kojih je ove godine ukupno trinaest.

Danas smo uručili ugovore o stipendiranju našim najboljim studentima koji ostvaruju prosečnu ocenu 9, a kojih je ove godine trinaest. Lokalna samouprava je ove godine opredelila veći budžet za stipendije, pa je ove godine taj iznos 9.000 dinara na mesečnom nivou. Trudićemo se da i u narednom periodu nastavimo taj trend, jer ulaganje u mladost je ulaganje u budućnost, rekao je Božić.

 

 

Lokalna samouprava nastavlja da prepoznaje uspešne u svojoj sredini u raznim vidovima aktivnosti, a shodno uslovima koje nameće sam budžet, to je možda na izgled skromno, ali ima drugu, mnogo važniju dimenziju, a to je prepoznavanje nečijeg zalaganja da se bude najbolji.

Izvor: www.zabalj.rs