DruštvoNaslovna

Skupština grada Pančeva: usvojen treći rebalans budžeta

Odbornici Skupštine grada Pančeva usvojili su na današnjem zasedanju Plan detaljne regulacije za područje Severne industrijsko – poslovno – proizvodne zone II. Ovo se odnosi na područje od 22,6 hektara, koje se nalazi preko puta od fabrike „ZF“.

Kako je gradonačelnik Saša Pavlov obrazložio ovo je novi plan koji je donet, jer se javio još jedan investitor iz Nemačke koji je najavio veća ulaganja od fabrike „ZF“.

Treći ovogodišnji rebalans budžeta Grada Pančeva usvojen je na Skupštini grada Pančeva. Budžet grada će sada iznositi pet milijardi i 803 miliona dinara i uvećan je za više od 17 miliona dinara.

Sredstva će biti namenjena za pohađanje dece u privatnom vrtiću, rekao je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika.

Ovim rebalansom smanjen je i budžetski deficit i sveden na 9,91 odsto.

Usvojen je i Predlog odluke o utvrđivanju Projekta za izgradnju kompleksa filmskog studija. U pitanju je firma „Fajerflaj produkcija“ iz Beograda, investitor u budući kompleks filmskog studija kod Hipodroma koja će biti oslobođena plaćanja 80 odsto obaveza za opremanje zemljišta na kome će podići studio i prateće objekte. Ova odluka usklađena je sa važećim zakonima.

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta na mesto člana gradskog veća za socijalna pitanja i zapošljavanje imenovan je Milenko Čučković, dosadašnji član gradskog veća za stambeno-komunalnu oblast i saobraćaj.

Mirko Rupić imenovan je za direktora Istorijskog arhiva u Pančevu u mandatu na četiri godine.

Miljana Caran, diplomirana pravnica iz Dolova imenovana je na mesto v.d. direktora JKP Dolovi iz Dolova na period do godinu dana. Dosadašnji direktor ovog dolovačkog preduzeća, Treša Radonjin, podneo je ostavku na mesto vd direktora JKP Dolovi jer od prošlog meseca obavlja dužnost pomoćnika sekretara u Sekretarijatu za poljoprivredu Gradske uprave Pančevo.

Marijani Zagorac, diplomiranoj ekonomistkinji, produžen je mandat vd direktora Doma kulture Kočo Racin u Jabuci na period od još godinu dana. Neveni Spremo prestao je mandat vd direktora Doma kulture Bratstvo Jedinstvo u Kačarevu, a nova vd direktora ove ustanove kulture u narednih godinu dana biće Veronika Kerekeš Stevanovski, diplomirani politikolog za međunarodne odnose i spoljnu politiku iz Kačareva.