DruštvoNaslovna

Subotica: saradnja bratskih opština se nastavlja

Oko stotinu dece Predškolske ustanove „Naša radost“ u Ugljarima od sada će boraviti u novom, savremenom objektu na površini od više od 400 kvadrata, koji je izgrađen sredstvima opštine Gračanica, opremio ga je grad Subotica.

Novi vrtić je 20. septembra pušten u rad, a tom prilikom se direktorka vrtića Ljiljana Martinović zahvalila gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu na pomoći u opremanju vrtića istakavši da su uslovi za rad i boravak dece danas više nego dobri, navodi zvanični gradski sajt Subotica.rs.

 

 

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da su izgradnjom vrtića meštani Ugljara dobili mnogo jer njihova deca sada mogu da odrastaju u dobrim uslovima.

Drago mi je i što su vaspitači dobili adekvatan prostor da obrazuju i čuvaju ovu decu, da ih neguju. Želim da odam i veliku zahvalnost gradonačelniku Subotice gospodinu Labanu koji je donacijom opremio ovo obdanište. Saradnja između naše najsevernije opštine i opštine Gračanica se nastavlja i mogu da garantujem da će ta saradnja iz godine u godinu biti sve jača i jača, rekao je Popović.

 

 

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban potvrdio je da se saradnja između dve, kako je kazao bratske opštine, nastavlja.

Nije slučajno, ali jeste simbolika, da i predškolska ustanova u Subotici nosi naziv „Naša radost“. Radujem se što smo danas pustili u rad novi objekat. Radimo na zajedništvu koje je preko potrebno srpskom narodu, najviše vama ovde, ali i mi smo uvek tu da vam budemo podrška ne samo na rečima nego i na delima. Siguran sam da predsednik opštine Gračanica zna kakvu podršku ima iz cele Srbije, poručio je Laban.

Pre obilaska unutrašnjosti vrtića u Ugljaru gosti su uživali u dečjem karnevalu mališana koji je priređen povodom Dana opštine Gračanica.

 

 

U okviru posete opštini Gračanica povodom Dana opštine, gradonačelnik Subotice sa saradnicima sastao se u petak, 20. septembra sa predsednikom opštine Gračanica, a nakon toga prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju kuće porodici Nemanje Stevića iz Sušice koji je nedavno smrtno stradao u saobraćajnoj nezgodi.

 

 

S.I.
Foto: Subotica.rs