DruštvoNaslovna

Lutkarskom predstavom Crveni krst Pančevo obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima u Kulturnom centru Pančevo odigrana je lutkarska predstava „Preventivno pozorištance“ za učenike nižih razreda osnovne škole.

Deca su na ovaj način mogla da nauče kako da se odbrane od nepoznatih osoba i šta ne bi trebalo da rade. Učenici trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović – Zmaj“ iz Pančeva gledali su, ali i aktivno učestvovali, u Preventivnom pozorištancetu.

Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo kaže da su Crvenom krstu Pančevo na konkursu Ministarstva kulture i informisanja opredeljena sredstva za sufinansiranje projekta Preventivno pozorištance.

 

 

Mladi volonteri Crvenog krsta su kroz projektne aktivnosti režirali lutkarsko pozorišni komad kako bi doprli do što većeg broja dece i mladih, osobito onih iz grupa koje su u posebno visokom riziku da postanu žrtve trgovine ljudima sa krajnjim ciljem ukazvanja na rizike od trgovine ljudima, te adekvatne mere opreza, rekla je Milica Todorović.

Prema rečima Save Veselinovića, volontera pančevačkog Crvenog krsta, oni se već godina bave borbom protiv trgovine ljudima i to rade sa različitim ciljnim grupama.

Predstava je novi način približavanja deci ovog problema, jer se ona kroz igru i zabavu informišu i o trgovini ljudima.

 

 

Grad Pančevo je formirao Tim za borbu protiv trgovine ljudima i zajedno sa Crvenim krstom obeležava Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Posle predstave mališani su mogli da se druže sa volonterima Crvenog krsta Pančevo i dobiju još saznanja kako da se zaštite od nepoznatih ljudi.

 

Fotografije: Crveni krst Pančevo