DruštvoNaslovna

Ministar Đorđević obišao Vršac i upoznao se sa stanjem socijalne zaštite

Ministar u Vladi Republike Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, boravio je u poseti Vršcu.

Ministra je u svom kabinetu 20. septembra primila gradonačelnica Dragana Mitrović koja mu je prikazala stanje u oblasti socijalne zaštite u tom gradu na šta je ministar izjavio da je Vršac primer razvijenog grada koji se ravnomerno stara o svim socijalnim kategorijama društva. Razgovor je dalje tekao u pravcu planova za budućnost.

Ministar je u Gradskoj kući obišao i kancelariju za osobe sa invaliditetom i tom prilikom razgovarao sa zaposlenima u kancelariji koji su ga uputili u način rada i upoznali sa pribavljenim sredstvima za olakšano kretanje osoba sa invaliditetom u prostoru Gradske kuće.

U nastavku svoje posete ministar i gradonačelnica posetili su i Udruženje za mentalno nedovoljno razvijene osobe „Otvoreno srce sveta“ u njihovim novim prostorijama. Ministar je razgovarao sa decom i roditeljima, a Udruženju donirao kompjuter.

Predsednica uduženja Danijela Jovanović predstavila je planove za prilagođavanje i licenciranje ovog prostora u dnevni boravak i zahvalila se Gradu Vršcu na do sada učinjenom. Gradonačelnica i ministar načelno su dogovorili naredne korake u kojima će lokalna samouprava biti nosilac investicija u ovom objektu, a ministarstvo će pomoći gde bude bilo potrebno.