DruštvoNaslovna

Plandište: Radni sastanak sa predstavnicima sela LAG „Selo plus“

U Maloj sali Skupštine opštine Plandište 19. septembra održan je radni sastanak sa predstavnicima sela LAG „Selo plus“ iz Ustečkog regiona Republika Češka i predstavnicima LAG „Selo plus“ opština Bela Crkva, Plandište i Grada Vršca.

U opštini Plandište delegacije su dočekali i pozdravili Jovan Repac, predsednik opštine Plandište i Dušan Ćurčić, pomoćnik predsednika opštine.

Delegaciju Ustečkog regiona predvodili su Pavel Hajšman – glavni rukovodilac odeljenja za regionalni razvoj Ustečkog regiona i Petra Ludvigova.

Predstavnici LAG „Selo plus“ opštine Plandište, Vršac i Bela Crkva bili su Rade Brdar, Igor Đorđevski, Strahinja Brekić i Vojislav Ćurčić iz opštine Plandište, kao i Slaviša Maksimović, Milorad Stupar i Danijela Bou iz Vršca.

Kroz niz radnih sastanaka u Plandištu, Beloj Crkvi i Vršcu kao i selima sa teritorije partnerstva „Selo plus“, razmotrene su mogućnosti na izradi strategije partnerstva „Selo plus“, pravci dalje saradnje u oblasti ruralnog razvoja i implementacije akcionih planova koji će proizaći iz Strategije partnerstva.

Radni sastanci za cilj su imali dalju saradnju u oblasti ruralnog razvoja, odnosno LAG-ova iz Češke i partnerstva za teritorijalni ruralni razvoj SELO PLUS na teritoriji opština Bela Crkva, Plandište i Grada Vršca.

Izvor: Opština Plandište