DruštvoNaslovna

Pančevo: Plaketa grada Pančeva profesoru doktoru Amdžadu Parvaizu

U Pančevu je u Opštoj bolnici 17. oktobra održana 8. koloproktološka radionica u okviru koje su se okupili najpoznatiji svetski hirurzi predvođeni profesorom Amdžadom Parvaizom, kako bi se istovremeno uradile dve operacije raka debelog creva.

Operacije je putem video-linka pratilo oko 120 naših lekara. Hirurška radionica završila se u petak, 18. oktobra u Kulturnom centru Pančeva sastankom i edukativnim skupom hirurga Srpskog lekarskog društva.

Profesoru Parvaizu plaketu je uručio zamenik gradonačelnika Pančeva

U okviru svečanog dela redovnog sastanka Hirurške sekcije SLD, učesnicima i gostima se u ime lokalne samouprave koja je podržala održavanje radionice, obratio zamenik gradonačelnika Pančeva Predrag Živković i uručio Plaketu grada Pančeva profesoru Amdžadu Parvaizu.

Profesor Amdžad Parvaiz je specijalista kolorektalne hirurgije, sa širokom obukom u opštoj, kolorektalnoj, i naročito laparoskopskoj kolorektalnoj hirurgiji (University of Poole, UK. Čampalimaud Foundation, Portugal). Osim briljantne akademske i hirurške karijere, profesor Amdžad se pokazao kao veliki prijatelj srpske hirurgije, jer je pružio svoju nesebičnu podršku u započinjanju programa kolorektalne laparoskopske hirurgije u Pančevu, pre svega kao instruktor i predavač na ranijim radionicama. Na ovaj način naši hirurzi stiču nova znanja i radeći sa iskusnijim kolegama usavršavaju stečene veštine.

Udruženje “Krug zdravlja” je organizator pančevačke koloproktološke radionice, koja se održava svake druge godine. Predsednik Skupštine udruženja je dr Mladen Janić, šef Odseka kolorektalne hirurgije Opšte bolnice Pančevo.

Izvor: Grad Pančevo