DruštvoNaslovna

Žabalj: Razvoj poljoprivrede prioritet lokalne samouprave

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić zajedno sa direktorom JKP ”Vodovod Opštine Žabalj” Radovanom Plačkićem, pomoćnikom Novom Dovedanom i predsednikom MZ Gospođinci Borisom Straživukom posetio je Poljoprivredno gazdinstvo Đukić iz Gospođinaca.

Lazar Đukić se prvenstveno bavi povrtarstvom, a pored toga i voćarstvom i ratarstvom, na ukupnoj površini od 800 hektara.

Lazar Đukić kaže da poljoprivreda zahteva svakodnevnu posvećenost i celodnevni rad, ali da su rezultati ipak vidljivi.

 

 

Poljoprivredom se bavim gotovo 40 godina, i tokom tog perioda prolazio sam kroz razne faze, ali moram reći da trenutno ipak se vidi pomak i napredak i u ovoj oblasti, što dugi niz godina nije bio slučaj. Obrađujem ukupno 800 hektara zemlje, od toga je 30 hektara pod povrtarskim kulturama, 40 hektara pod voćem a na ostalim površinama su zastupljene ratarske kulture, a ono što je trenutno najveći problem je radna snaga. U planu nam je izgradnja moderne Ulo hladnjače, i u tom slučaju očekujemo pomoć lokalne samouprave, a u smislu prevazilaženja određenih birokratskih prepreka, istakao je Lazar Đukić.

Čedomir Božić, predsednik Opštine Žabalj veoma je zadovoljan današnjom posetom.

Danas nas je ugostio jedan značajan proizvođač povrća u našoj opštini, čak jedan od najvećih proizvođača luka u Srbiji. Cilj današnje posete je da imamo jednu zdravu komunikaciju sa našim privrednicima, i da uz zajedničke napore stvorimo jedan zdrav privredni ambijent, na obostranu korist, i privrednika i lokalne samouprave, rekao je predsednik Opštine Božić.

 

 

Zaključeno je da je saradnja lokalne samouprave sa poljoprivrednicima odlična, a poljoprivrednici imaju sluha za svoju lokalnu zajednicu, pa tako pomažu škole i vrtiće u celoj opštini donacijama u vidu voća, povrća i drugih pomoći, što je dokazao i Lazar Đukić.

izvor: www.zabalj.rs