DruštvoNaslovna

Korisnici Gerontološkog centra u Pančevu, posle godinu i po dana, uživali u Narodnoj bašti

Gerontološki centar Pančevo, zahvaljujući poboljšanju epidemiološke situacije, priredio je izlet u Narodnu baštu za grupu od 16 korisnika njihovih usluga.

Najstariji, iako i u Gerontološkom centru imaju aktivnosti, nisu krili oduševljenje, ističući da su godinu i po dana, s velikim strpljenjem i razumevanjem, čekali upravo ovaj trenutak.

Gerontološki centar Pančevo trenutno ima 195 korisnika. Maksimalna posvećenost i briga o korisnicima primat su rada svih zaposlenih u Gerontološkom centru. Čak 95 odsto štićenika je revakcinisano, što je osnova za vraćenje u normalne tokove života, ističe Tanja Lukić, vršilac dužnosti direktora.

Ova ustanova će za svoje korisnike i ubuduće organizovati izlete, ali kako je naglasila Lukić, uz oprez i poštovanje propisanih mera u borbi sa pandemijom.

Socijalni rad i radno okupaciona terapija, sve aktivnosti animacije, bili su primat u prethodnih godinu i po dana, iako su i inače deo redovnih aktivnosti u ustanovi. Motivacija je bila ključna u borbi protiv depresivnih stanja, nedostajanja porodice i izlazaka napolje, kao i sekcijskih aktivnosti koje su bile ograničene, dodala je Tanja Lukić, govoreći o teških godinu i po dana izolacije u kojoj su bili korisnici Gerontološkog centra Pančevo.