DruštvoNaslovnaTurizam

Pančevo: Otvoren Deveti Novogodišnji bazar

Tačno u podne otvoren je Novogodišnji bazar u Pančevu, tradicionalna privredno kulturna manifestacija koja će trajati do nedelje, 22. decembra.

Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu, na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva, svečano je otvorio Novogodišnji bazar.

 

 

Grad Pančevo na ovaj način želi da doprinese stvaranju prazničnog raspoloženja u susret dočeku Nove 2020. godine.
Plato ispred gradske uprave u Pančevu pun je tezgi na kojima su najraznovrsniji proizvodi od novogodišnjih ukrasa, dekorativnih i upotrebnih predmeta do prehrambenih.

 

 

Za one koji još nisu završili praznične pripreme i nameravaju poklonima da obraduju najdraže to je prilika da nađu nešto zanimljivo poput ukrasnih venčića, sveća, nakita, sapuna, jastučića i ostalih maštovitih kreacija.

 

 

Proizvode su izložili mali preduzetnici, lokalna udruženja, ustanove, fizička lica…

U vreme trajanja Bazara biće organizovan bogat kulturno – umetnički program, kako bi Pančevci i njihovi gosti mogli da uživaju u jednom novom, drugačijem konceptu obeležavanja Nove godine, primerenom građanskom duhu Pančeva, a po uzoru na slične manifestacije u evropskim gradovima.

 

 

Novogodišnje radionice za decu u holu Gradske uprave grada Pančeva tokom sva tri dana trajanja Bazara; bogat kulturno – umetnički program za decu i odrasle na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva tokom sva tri dana trajanja Bazara.

Na otvaranju Novogodišnjeg bazara nastupali su KUD ,”Stanko Paunović” – NIS RNP Pančevo, Pančevačke Lavice i Ko Ma Majorette, KUD “NEOLIT” Starčevo, KUD “SM-Čigra” Opovo, Sefkerin, Pančevo; Tamburaški orkestar “Banatski kicoši” Pančevo i KUD “Vasil Hadžimanov” Jabuka.