DruštvoNaslovna

Rekonstrukcija krova i novi klavir za Muzičku školu u Bačkoj Topoli

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj Njilaš posetili su danas Školu za osnovno muzičko obrazovanje „Muzička škola“ u Bačkoj Topoli i prisustvovali svečanosti povodom završetka radova na rekonstrukciji krova škole, nabavke novog klavira i skorog početka radova na izgradnji letnje pozornice.

U sanaciju krovne konstrukcije Muzičke škole u Bačkoj Topoli, Pokrajinska vlada je 2019. godine uložila 4,26 miliona dinara, a omogućena su i sredstva u iznosu od 1,74 miliona dinara za kupovinu novog polukoncertnog klavira, čime su uslovi za rad više od 300 učenika i nastavnika ove škole značajno poboljšani.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je da ga veoma raduje to što je sanacijom krova i nabavkom adekvatnih instrumenata omogućen još kvalitetniji rad u ovoj obrazovnoj ustanovi sa dugom i reprezentativnom tradicijom, te da je olakšano izvođenje koncerata i javnih časova, kao i letnjih kampova koje škola organizuje svake godine.

Izuzetno je važno što su muzičkoj školi poboljšani uslovi rada, zbog ljudi koji ulažu veliku energiju u obrazovanje dece, zbog više od tri stotine dece koja pohađaju ovu školu i njihovih porodica, kao i zbog duge tradicije ove ustanove. Ovim je pružena pomoć i lokalnoj samoupravi, a siguran sam da ćemo to učiniti, u skladu sa svojim mogućnostima i u drugim lokalnim samoupravama, rekao je predsednik Pastor.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj Njilaš istakao je da su, pored navedenih investicija, Muzičkoj školi u Bačkoj Topoli, na osnovu urađene projektne dokumentacije, već odobrena sredstva u iznosu od 1,17 milona dinara za igradnju letnje pozornice u dvorištu škole, što će omogućiti još kvalitetniji rad.

 

 

Direktorica „Muzičke škole“ Roža Dioši istakla je dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, koji je uvek imao razumevanje za projekte i potrebe ove škole, a na korist njenih sadašnjih i budućih učenika, te negovanja muzičke kulture dece u ovom delu AP Vojvodine.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje „Muzička škola“ u Bačkoj Topoli osnovana je 1966. godine, a danas se nastava izvodi na devet odseka, na srpskom i mađarskom jeziku.

Izvor: AP Vojvodina