NajaveNaslovna

Pančevo: 25. januara nastaviće se akcija sadnje drveća

Grad Pančevo nastavlja sadnju drveća u cilju ozelenjavanja i pošumljavanja gradskih površina. Ovog vikenda nastaviće se sadnja akcijom u porti Hrama Sveti Sava na Misi.

Velika akcija sađenja zelenila koju Grad Pančevo u saradnji i koordinaciji sa JKP „Zelenilo“ organizuje i realizuje u cilju ozelenjivanja i pošumljavanja gradskih površina biće nastavljena u subotu, 25. januara u 12 sati na platou kod Hrama Svetog Save.

Akcija Zasadi drvo je započela u decembru 2019. godine na tamiškom keju, a sada će biti nastavljena u Kozaračkoj ulici, u Mesnoj zajednici Mladost kada će u porti Hrama Svetog Save biti posađeno više desetina sadnica tuja, crnog bora i javora.

Jerej Miloš Ranisavljević, starešina Hrama Sveti Sava zasadio je prvu sadnicu u porti i izrazio nadu da će ovo biti početak velike akcije na dobrobit celokupne zajednice.

Velika nam je čast da pozovemo sve vernike i stanovnike našega grada Pančeva da se u subotu, 25. januara odazovu našoj akciji, zajedno svi u porti našega hrama Svetog Save, učestvuju u sadnji stabala, da svi damo jedan naš mali doprinos za lepše, zelenije i zdravije Pančevo, na korist nas, naše dece i naših potomaka, rekao je jerej Miloš Ranisavljević.

Pored građana akciju su podržale i javne ličnosti, sportisti i umetnici. Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade Grada živi na Misi i vrlo rado se odazvao sadnji drveća i u svom komšiluku.

Ja volim da slikam Pančevo. Na mojim slikama ima puno drveća a ovu celu akciju doživljavam kao jedno prazno platno. Dođite da ga oslikamo zajedno, poručio je Vučković.

Ovom akcijom nastaviće se sađenje više od 3.000 sadnica koje su planirane tokom sezone i pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.

Pozorišni reditelj i direktor pozorišta „Pinokio“ Vladan Đurković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, Vuk Vučković i glumac Milenko Pavlov pridružiće se akciji sadnje zelenila na Misi.

Akciju „Zasadi drvo“ podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, Dejan Trifunović i KUD „Stanko Paunović“, najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba „Sportiko“, članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.