DruštvoNaslovna

“Čakara promet” dodelio zaštitnu opremu policiji i Opštini Žabalj

Firma „Čakara promet“ iz Đurđeva, koja se bavi crnom metalurgijom, obezbedila je 1.400 hirurških maski, 2.100 sterilnih rukavica i deset litara alkohola za dezinfekciju za Opštinu Žabalj i Policijsku stanicu Žabalj.

Odlučili su da 400 maski , 600 rukavica i dezinfekciono sredstvo budu opredeljeni za Policijsku stanicu, dok će lokalna samouprava, zajedno sa volonterima, onima kojima je najpotrebnije podeliti 1.000 maski i 1.500 rukavica.

Ljubomir Stanković iz „Čakara prometa“ danas je uručio zaštitnu opremu predsedniku Skupštine Opštine Žabalj Radovanu Čoliću, predstavniku Volonterskog centra Žabalj Miroslavu Lakiću i predstavnicima policije. On je, tom prilikom, istakao da se ta đurđevačka firma, tokom 16 godina postojanja, trudi da bude društveno odgovorna i da bude od pomoći lokalnoj zajednici, kad god je to potrebno.

Pozivamo i ostale privrednike iz opštine da se pridruže ovakvim i sličnim akcijama i da pomognu da naši sugrađani budu zaštićeni i da, zajedničkim trudom, što pre zdravi prebrodimo ovu tešku situaciju, istakao je Stanković.

 

 

Predstavnik Volonterskog centra Žabalj Miroslav Lakić naglasio je da je oko 80 volontera gotovo svakodnevno aktivno na teritoriji opštine Žabalj.

Trudimo se da izađemo u susret svakom kome je potrebna naša pomoć i mislim da u tome uspevamo u potpunosti. Dostupni smo za vreme dok ne traje policijski čas, starijim sugrađanima kupujemo namirnice, sredstva za higijenu i dezinfekciju, a zahvaljujući jednodnevnim potvrdama o punomoći, podižemo i penzije u pošti i bankama, kazao je Lakić.

Predsednik Skupštine Opštine Žabalj Radovan Čolić rekao je da je lokalna samouprava, osim volonterske pomoći, obezbedila starijim sugrađanima i humanitarne pakete, a podvukao je da je u ovim vremenima najvažnije pokazati solidarnost i humanost.

Za informacije dostupan je pozivni centar Opštine Žabalj, na broj telefona 021/210-22-84.

Izvor: www.zabalj.rs