DruštvoNaslovna

Američki fudbal: Banat Bulls-i u Pančevu dočekuju ekipu Blue Dragons

Utakmicom u Kragujevcu, prvi regionalni klub Banat Bulls-i započeli su novu sezonu u Prvoj ligi Srbije u američkom fudbalu.

Oni su gostovali aktuelnim šampionima Srbije Divljim veprovima od kojih su, nažalost, pretrpeli poraz. Konačni rezultat bio je 41:29 za tim iz Kragujevca.

Momci koje predvodi glavni trener Bojan Kovačević su otišli u Kragujevac kao favoriti, jer je mnogo velikih stručnjaka iz sveta američkog fubala procenilo da oni imaju trenutno najkvalitetniji sastav igrača, kao i stručnog štaba.

Bulls-i su na pauzu otišli sa vođstvom 15:12, ali se u drugom poluvremenu sve promenilo. Smenjivali su se u vođstvu, sve do poslednjih 3 minuta. Tada su isključeni glavni trener i predsednik Wild Boars-a.

Posle duge pauze, Bulls-i su započeli svojih novih 3 pokušaja. Zbog cele euforije koja je dovela do isključenja čelnika Kragujevca i same pauze, nisu mogli da poentiraju i preokrenu rezultat u svoju korist.

Iako nisu pobedili, Bikovi su odigrali sjajnu utakmicu i nisu odustajali sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Ovog vikenda, tačnije u nedelju, 11. oktobra od 15 časova, na terenu kod Hale sportova, momci iz Banat Bulls-a u okviru drugog kola 7 na 7 Prve lige Srbije dočekaće ekipu Blue Dragons iz Beograda.

Nažalost, zbog epidemiloške situacije u Srbiji, utakmica će se igrati bez prisustva publike.

Za sve navijače Banat Bulls-a ekipa će se potruditi da detaljno prenosi kretanje rezultata na zvaničnim profilima kluba na društvenim mrežama.

Ako ne možete da budete uz njih na tribinama, moći ćete da budete online!