AktuelnoDruštvoNaslovna

Pančevo: nemački gigant raspisao konkurs za radnike i nudi platu od 2.000 evra!

Nemački automobilski gigant koji završava izgradnju fabrike u Pančevu raspisao je konkurs za više desetina radnih mesta. Do sledećeg leta, kada će prema najavama početi fabrika da radi, trebalo bi da bude zaposleno 1.100 ljudi.

Od tog broja skoro 500 će biti visokoobrazovano.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović potvrdio je za naš portal da je konkurs za nova radna mesta u fabrici Brose raspisan.

Na postavljanju kamena temeljca u severnoj industrijskoj zoni Pančeva, pre nekoliko meseci, najavljeno je da će prosečna neto plata u kompaniji biti i do 1.700 evra. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je tada da će otvaranje fabrike značiti bolji život za ceo južni Banat i da će obezbediti najmanje 450 miliona evra izvoza. Radnicima će prema najavama u početku plata biti 750 evra. Do 2026. plata bi trebalo da bude između 1.900 i 2.100 evra, podsetio je gradonačelnik Stevanović.

Trenutno su na zvaničnom portalu kompanije oglašene pozicije za elektroinženjere, radna mesta u prodaji, proizvodnji i kupovini. Takođe traže programere softvera i hardvera, menadžere projekata i ispitne tehničare.

Sve ove pozicije otvoriće mogućnost za zaposlenje radnika iz čitave Srbije, ali i povratak naših stručnjaka iz cele Evrope.

Kompanija se bavi proizvodnjom električnih motora za automobile, upravljače, pumpe za ulje i motora ventilatora za hlađenje.

Investicija u Pančevu je vredna 180 miliona evra.