DruštvoNaslovna

Zabrana kretanja se najviše kršila u Pančevu, Valjevu i Kikindi

Direktor policije Vladimir Rebić kaže za RTS da je od početka primene mera za kršenje zabrane kretanja kažnjeno 4.650 osoba. Jedan građanin je čak četiri puta za 15 dana kršio zabranu, a uglavnom je tokom kršenja bio za volanom i to pijan.

Vladimir Rebić je, gostujući u Jutarnjem programu, rekao da je od početka zabrane kretanja u petak u 17 sati bilo dosta posla za policiju pošto su građani, kaže, bili nešto manje disciplinovani nego prethodnih vikenda.

Od petka u 17 do jutros u 7 sati kažnjeno je 425 ljudi što je, prema Rebićevim rečima, oko devet odsto više nego prošlog vikenda. Od kada je počela primena mera kažnjavanja za kršenje policijskog časa procesuirano je 4.650 građana, u proseku 59 na 100.000 građana, rekao je Vladimir Rebić.

Zabrana kretanja se najviše kršila u Pančevu, Valjevu i Kikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru, Kragujevcu.

Direktor policije navodi da ima neočekivano mnogo povratnika odnosno onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja. Dve osobe su meru prekršile četiri puta, šest osoba je tri puta kažnjeno, a 19 osoba dva puta.

Ispričao je i da je jedan građanin u roku od 15 dana čak četiri puta prekršio propise.

Prvi put je kažnjen u Surčinu sa 50.000 krajem marta. Za nekoliko dana, 4. aprila, izazvao je saobraćajnu nesreću, a imao je 1,1 promil alkohola u krvi i kažnjen je sa 100.000 dinara. Za četiri dana ponovo je upravljao vozilom pod dejstvom alkhola, pa je kažnjen sa 150.000, i za vreme dok je bio na trežnjenju u stanici, polomio je inventar MUP-a, kaže direktor policije.

On je zatim, dodaje Rebić, potpisao sporazum o priznanju krivice pa ga očekuje izdražavanje kazne od četiri meseca kućnog zatvora. U međuvremenu je 13. aprila ponovo zatečen da krši policijski čas i to ponovo sa 1,4 promila alkohola u krvi. Kažnjen je sa 150.000 dinara i 60 dana zatvora.

Prema Rebićevim rečima, taj građanin je sada u Padinskoj skeli.

Tako da je za 390.000 dinara oštetio budžet i zasigurno će izgubiti dozvolu. To je jedno nerazumno ponašanje, napominje Rebić.

Izvor: RTS