NaslovnaSport

Pančevo: Šest medalja za atletičare „Dinama“ na Otvorenom prvenstvu Beograda

Na stadionu Vojne akademije u Beogradu danas je otvorena atletska sezona. Održano je prvo atletsko takmičenje posle pandemije.

Otvoreno Prvenstvo Beograda za mlađe juniore okupilo je sve klubove iz beogradskih opština, kao i mnoge klubove iz okoline Beograda i Vojvodine.

Discipline sprinta i bacačke discipline su bile sa izuzetnom konkurencijom, a u dužim distancama je bilo manje konkurencije.

AK ,,Dinamo“ iz Pančeva je nastupio sa devet takmičara i osvojio šest medalja.

Aleksa Živanov je u bacanju koplja osvojio zlatnu medalju sa hicem od 53,50m što je i njegov lični rekord.

To je uvertira u bacanju kopnja, a cilj je Prvenstvo Balkana za mlađe juniore u septembru. Aleksa je osvojio i bronzanu medalju u bacanju kugle i pokazao da je njegova forma u uzlaznoj putanji, kaže Ljupčo Cvetkoski, trener.

U trci na 400m za devojčice Marija Mrkela je ostvarila pobedu rezultatom 59,20.

Da u završnici nije napravila jednu malu tehničku grešku, njen rezultat bi bio mnogo bolji. Početak sezone je i od nje se tek očekuju pravi rezultati. Anastasija Mrkela je u istoj trci osvojila srebrnu medalju, čime su sestre Marija i Anastasija pokazale dominaciju na 400m, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Strahinja Stevšić je ličnim rekordom od 2.02 na 800m osvojio srebrnu medalju, ali od njega se uvek i očekuju odlični rezultati. Sve bolji je i Andreja Božanić koji je u svojoj grupi na 800m osvojio treće mesto.

Lana Cvetkoski je u bacanju koplja osvojila bronzanu medalju bacivši koplje 29,10m.

Ona je prvi put bacala koplje veće težine i time je ovaj rezultat još vredniji. U finalu bacanja koplja bila je i Anđela Kićović koja je osvojila šesto mesto i takođe je po prvi put bacala teže koplje, rekao je trener Ljupčo Cvetkoski.

Ako je suditi po prvom takmičenju, AK ,,Dinamo“ je osvojivši šest medalja pokazao da je pripremni period urađen vrhunski bez obzira na okolnosti i da nas očekuje odlična letnja sezona.