DruštvoNaslovna

Glasanjem podržite mlade Pančevke u muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

Pančevo će se ove godine drugi put predstaviti na festivalu „Srbija u ritmu Evrope“ koji važi za jedno od najvećih dečjih muzičkih takmičenja u regionu. Ovoga puta deca iz Pančeva predstavljaće državu Nemačku.

Finale je 6. septembra u Vranju, a do tada traje glasanje publike. Pobednici ovog festivala obezbediće da njihov grad bude domaćin takmičenja naredne godine.

Predstavnice Pančeva su:

1. Zorana Jovanović, učenica srednje Poljoprivredne škole „Josif Pančić“, i ona će svojim glasom pokušati da pokaže grad Pančevo u najboljem svetlu;
2. Tamara Jakovljević, učenica srednje Baletske škole „Dimitrije Parlić“ i
3. Višnja Malijar, učenica srednje Baletske škole „Dimitrije Parlić“, koje će uz Zoranu plesati.

 

 

Pesma koja im je dodeljena je „Glorious“, nemačkog benda „Cascada“ koji je sa ovom pesmom predstavljao Nemačku na Pesmi Evrovizije 2013. godine.

Kako je pesma izuzetno energična i pobedonosna, naše predstavnice će dati sve od sebe da takvu energiju ove godine pokažu na bini u gradu Vranju, prošlogodišnjem pobedniku takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“.

„Srbija u ritmu Evrope“ je takmičenje koje okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, koja, pored svog grada, predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela i Australije.

Na ovom takmičenju svake godine učestvuju gradovi Srbije, koji predstavljaju neke od država Evrope u saradnji sa njihovim ambasadama. Podseća na takmičenje „Pesma Evrovizije“ ali u okviru jedne države.

Glasanje publike je već u toku, a vi im takođe možete pomoći glasanjem i slanjem poruke: PESMA 04 na broj 1557.

Kada se takmičenje bude održalo, 6. septembra, na Prvoj Srpskoj Televiziji, Tamara, Zorana i Višnja će nastupiti pod rednim brojem 4.

Hajde zajedno da učestvujemo, pomognemo devojkama i promovišemo naš grad.

Na ovaj način uvećavamo šanse Pančevu da pobedi na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ i donese ovaj lepi događaj naredne godine kod nas.

Pokažimo Srbiji da Pančevo ume da bude sjajan domaćin!