NaslovnaSport

Atletika: na Prvenstvu Srbije za pionire Marija Mrkela osvojila zlatnu, a Lana Cvetkoski bronzanu medalju

Na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici 12. i 13. septembra održano je Prvenstvo Srbije za pionire. Atletski klub ,,Dinamo“ Pančevo osvojio je dve medalje.

Mrkela Marija osvojila je zlatnu medalju u trci na 300m rezultatom 40,92.

Potvrdila je svoju dominaciju u sprintu. Odbranila je titulu prvaka Srbije od prošle godine i titulu prvaka Srbije iz dvorane. Vidno iscrpljena od mnogobrojnih uspešnih nastupa u prethodnih mesec dana imala je jako napornu trku, ali i kada ne ide kako treba šampioni pobeđuju, izjavio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Drugu medalju, bronzanu, osvojila je Cvetkoski Lana u bacanju koplja.

Lana je u izuzetnoj konkurenciji gde su nastupile sve najbolje bacačice koplja u Srbiji osvojila treće mesto ličnim rekordom od 34,45. Lana je pokazala stabilnost, veliku motivisanost i bila je najbolja kada je bilo najpotrebnije. Cela sezona bila je usmerena na ovo takmičenje i Lana je uspela da se u ovakvoj konkurenciji domogne medalje, ocenio je trener Cvetkoski.

U trci na 600 metara Mrkela Marija se do poslednja 3-4 metra borila za zlato.

Ipak, pred sam cilj je pala i ostala bez plasmana. Padali su veliki šampioni, ali su se u narednim trkama vraćali i ponovo pobeđivali. Marija je vidno iscrpljena od ovakvog sistema takmičenja. Sezona tek počne, pa se prekine, pa ponovo se nastavi. Ona je jedna od retkih pionirki koje su ove godine i u takvim okolnostima osvajale medalje na svim Prvenstvima Srbije na kojima je imala pravo da učestvuje, kaže trener Cvetskoski.

Na Prvenstvu Srbije učestvovale su: Kićović Anđela u trkama na 600m i 1.500m (lični rekord 5.52), Nikolić Tijana na 1.500m i Blanuša Tamara u trci na 300m.

Već sledećeg vikenda atletičare „Dinama“ očekuje mlađe juniorsko prvenstvo Srbije na kojem ponovo očekuju osvajanje nekoliko medalja.