DruštvoNaslovna

Povodom Dečje nedelje predsednik Opštine Plandište sa saradnicima obišao škole i vrtiće

Povodom obeležavanja Dečje nedelje koja je počela danas i trajaće do 12. oktobra, a ove godine se odvija pod sloganom ”Podeljena sreća dva put je veća” rukovodstvo opštine Plandište, predsednik Opštine, Jovan Repac, predsednik SO Plandište, Goran Donevski sa svojim zamenicima, Dušanom Ćurčićem i Vladanom Mladenovićem i većnicom zaduženom za obrazovanje, Tanjom Petrović, danas su obišli sve tri osnovne škole sa teritorije opštine i predškolsku ustanovu.

Za učenike sve tri škole, „Dositej Obradović“ Plandište, „Jovan Sterija Popović“, Velika Greda i „Jovan Jovanović Zmaj“, Hajdučica sa područnim odeljenima, za mališane iz predškolske ustanove “Srećno detinjstvo”, nastavnike i vaspitače prvog dana Dečje nedelje uručeni su bedževi sa sloganom Dečje nedelje i flajeri sa osnovnim podacima o Dečjoj nedelji – 1.000 komada.

Predstavnici Opštine su tom prilikom bili upoznati i sa aktivnostimaa koje su planirane u Dečjoj nedelji među kojima je svakako „Trka za srećnije detinjstvo“ koju tradicionalno organizuju Crveni krst Plandište i Sportski savez opštine i koja će se održati na terenu sportskog centra “Mladost” u Velikoj Gredi, poštujući sva pravila prevencije protiv pandemije, kažu organizatori. Trka će se održati u petak, 9. oktobra sa počekom u 10 sati.