InformacijeNaslovna

Počelo prijavljivanje građana za uplatu od 100 evra: evo kako izgleda procedura prijavljivanja

Počelo je prijavljivanje za pomoć od 100 evra preko sajta Uprave za trezor. Mogu da se prijave svi punoletni građani sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji.

Kako izgleda procedura prijavljivanja?

Oni koji se prijavljuju za sto evra na sajtu Uprave za trezor treba da idu na adresu idp.trezor.gov.rs. Posle toga se bira opcija Podnošenje prijave.

Biće otvoren formular, gde se od građana traži da unesu JMBG i broj lične karte.

Iz ponuđenog padajućeg menija bira se banka u kojoj građanin koji se prijavljuje ima račun.

Takođe, potrebno je da se potvrdi saglasnost za pristanak da se podaci koriste u svrhu jednokratne novčane pomoći. Navedeno je da će nakon realizacije svih isplata, podaci biti izbrisani iz registra.

Poslednji korak je klik na dugme Pošalji zahtev. Ukoliko je sve u redu, dobićete obaveštenje da je vaš zahtev uspešno poslat.

Takođe, u svakom trenutku možete proveriti status svoje prijave tako što ćete izabrati tu opciju na naslovnoj strani.

Postoji rešenje i za one koji ne žele da se prijave preko interneta. Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će u petak početi da radi kol centar i da će u medijima biti objavljeni brojevi telefona na koje će građani moći da se prijave.

Istog dana počeće isplata za penzionere i građane koji primaju socijalnu pomoć, i oni ne treba da se prijavljuju već će novac dobiti automatski.

Prijava će trajati do 5. juna a isplata će se odvijati sukcesivno, na svakih pet dana.

Samo u prvih pet sati, za 100 evra se prijavilo milion građana Srbije.