NaslovnaSport

Ulična trka Pančeva održana je po 73. put

Ulična trka Pančeva održana je po 73. put u nedelju, 8. novembra, povodom Dana grada Pančeva. Zbog celokupne situacije trka je održana na gradskom stadionu „Dinamo“. Uprava kluba je ovu odluku donela, jer je bilo najbezbednije takmičenje održati na stadionu.

Iz Atletskog kluba „Dinamo“ naglašavaju da je ovo najstarija sportska manifestacija u Pančevu koja nije prekinuta ni u najtežim periodima naše istorije, a traje već 73 godine.

Usled pandemije koja svima nama stvara velike probleme, trke su održavane u ,,talasima“ bez velikog broja učesnika u svakom trenutku. Prvi deo takmičenja odvojili smo za predškolce koji su trčali trku na 120m. Posle toga nastupili su učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na 250m. U trećem delu takmičenja nastupili su učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola na 500m. I kao poslednji deo takmičenja trčali su srednjoškolci na 700m, saopšteno je iz AK „Dinamo“.

Svi klubovi koji su se odazvali i došli na takmičenje zamoljeni su da se maksimalno pridržavaju epidemioloških mera koje je preporučio krizni štab Republike Srbije što su u potpunosti svi ispoštovali.

Moramo istaći da je AK ,,Dinamo“ bio ubedljivo najuspešniji klub na Uličnoj trci sa osvojenom 21 medaljom. Izuzetno smo zadovoljni nastupom naših mlađih takmičara koji su pokazali izuzetnu borbenost i pobednički duh. To je naša budućnost i ponosni smo kao klub na nastup svih naših atletičara, izjavio je trener Ljupčo Cvetkoski.