NaslovnaSport

Rvači Dinama osvojili su devet medalja na Prvenstvu Srbije

Rvači Dinama iz Pančeva osvojili su devet medalja na Prvenstvu Srbije slobodnim stilom u kategorijama mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori. Prvenstvo je održano za vikend u Petrovcu na Mlavi.

Rvački klub „Dinamo“ na ovom takmičenju nastupio je sa 10 takmičara: 4 devojčice i 6 dečaka.

U kategoriji mlađih pionira nastupali su Pavlović Lazar i Aleksa Jović.

Pavlović Lazar je posle nadljudske borbe poklekao u finalu i morao je da se zadovolji srebrnom medaljom, dok Jović Aleksa nije imao sreće u žrebu posle dve pobede i izgubio je meč za medalju.

Starije pionire su predstavljali: Ećimović Lena, Sekulović Milica, Pavlović Lazar, Ognjen Todosijević, Nemanja Tišma i Stefan Todosijević.

Pavlović Lazar je, iako najmlađi u kategoriji, pokazao zavidno rvačko znanje. Pored srebrne medalje koju je osvojio za mlađe pionire osvojio je i zlatnu medalju za starije pionire.

Ognjen Todosijević je posle dve pobede poražen u finalu i osvojio srebrnu medalju.

Lena Ećimović i Milica Sekulović su radile u istoj kategoriji, posle pobeda u prvom kolu, Lenu je u polufinalu zaustavila blaža povreda i reprezentativka Srbije Ujhavi Evelin iz Kanjiže. Milica Sekulović je sa tri efektna bacanja izborila plasman u finale gde je „osvetila“ svoju klupsku koleginicu i pobedom u finalu i osvojila titulu šampiona Srbije.

Lena je zbog povrede zadobijene u polufinalu predala meč u borbi za treće mesto i tako ostvarila plasman na peto mesto.

Nemanja Tišma i Stefan Todosijević su takođe radili u istoj kategoriji. Tišma je izgubio u prvom kolu, a Stefan je morao da se dobrano pomuči i posle četiri pobede se okitio titulom prvaka Srbije.

U kadetskoj konkurenciji takmičili su se: Jovana Vićentić, Jovana Radivojević i Mihajlo Vujanović.

Jovana Vićentić nije uspela da odbrani prošlogodišnju titulu. Ovog puta je morala da se zadovolji treći mestom.

Jovana Radivojević je dala sve od sebe i posle tri pobede izgubila je u finalu od reprezentativke Maše Perović iz beogradske Crvene zvezde.

Mihajlo Vujanović je morao da se zadovolji sedmim mestom iako je odrvao tri meča u kojima je ostvario pobedu i dva poraza.

Za juniore su nastupale Jovana Vićentić i Jovana Radivojević.

Jovana Vićentić posle iscrpljujućih borbi dolazi do titule prvakinje Srbije. Istim putem posle efektne pobede u finalu i Jovana Radivojević se okitila titulom šampiona Srbije.

Vujo Šajić, trener je zadovoljan postignutim rezultatima.

Iako je nama u klubu prioritet „grčko-rimski“ stil, ovaj rezultat nije iznenađenje za mene. Devojke su opravdale naše poverenje, a momci su ih pratili u stopu. Ovaj rezultat nas obavezuje na dalji intenzivan rad, kazao je Šajić.

Milivoj Todosijević, vođa ekipe je prezadovoljan postignutim rezultatom.

Osvojili smo 5 zlatnih medalja, 3 srebra i jednu bronzu. Obe Jovane i Lazar su osvojile po dve medalje. Ostali takmičari su dali svoj maksimum, tako da se nadam da ćemo na kraju ove kalendarske godine biti najuspešniji klub borilačkih sportova u gradu, ocenio je Todosijević.