DruštvoNaslovna

Opština Žabalj sednicom Skupštine obeležila Mitrovdan

Opština Žabalj obeležila je Dan opštine – Mitrovdan svečanom sednicom Skupštine opštine u sali Doma kulture u Žablju, a prethodno je upriličeno tradicionalno sečenje slavskog kolača.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a uz poštovanje svih propisanih mera zaštite, ove godine izostala je svečana akademija, a prisutni su bili predsednik Opštine, predsednik Skupštine opštine, odbornici i ovogodišnji dobitnici mitrovdanskih priznanja.

Mitrovdanska nagrada dodeljena je Domu zdravlja Žabalj, čiji su zaposleni danonoćno radili, kako bi sačuvali zdravlje građana, u čemu su uspeli. Njihova borba protiv virusa Kovid 19 i dalje traje, a Dom zdravlja Žabalj je konstantno na visini zadatka.

DOO „Čakara promet“ iz Đurđeva zaslužilo je Mitrovdansku povelju, jer su tokom vanrednog stanja obezbedili zaštitne maske i rukavice, kao i dezinfekciona sredstva za one kojima je to bilo najpotrebnije, kao što su volonteri koji su svakodnevno bili na terenu.

Zahvalnicu su dobile članice Udruženja „Kreativna radionica Gospođinci“, koje su šile besplatne zaštitne maske onda kad ih u apotekama nije bilo.

Predsednik opštine Uroš Radanović obratio se prisutnima, istakavši je da je, osim borbe protiv virusa, opština napredovala i u drugim segmentima.

Planiramo još veća ulaganja u zdravstvo, socijalnu zaštitu i obrazovanje, kao i izgradnju otporne infrastrukture. Aktivnim merama, u saradnji sa višim nivoima vlasti, nameravamo da privučemo domaće i strane investitore u sektor prerađivačke industrije. U budućem radu lokalne samouprave, kao i do sad, građani će biti na prvom mestu, nastaviće se ulaganja u škole i obdaništa i vodiće se briga o najstarijim sugrađanima, kroz različite besplatne programe, podvukao je Radanović.

 

 

Direktor Doma zdravlja Žabalj dr Nikola Jakšić, koji je ove godine primio Mitrovdansku nagradu, zahvalio se svima koji su učestvovali u borbi za zdravlje građana.

Prvenstveno želim da se zahvalim svima koji su nam mnogo pomogli i olakšali rad, kao što su lokalna samouprava, volonteri i svi građani koji su ozbiljno shvatili situaciju i pridržavaju se mera zaštite. Osim toga što imamo izdvojenu kovid ambulantu, mi ćemo sledeće nedelje otvoriti posebnu ambulantu, za decu koja su potencijalno zaražena korona virusom, kazao je dr Jakšić i apelovao na građane da se strogo pridržavaju propisanih mera.

Iako smo svedoci nepovoljne epidemiloške situacije, koja traje skoro cele godine, Opština Žabalj ovaj dan dočekala je u dobrom raspoloženju, jer je uspela da sačuva građane od virusa, da pomogne najugroženijima i da, pored toga, ostvari i druge ciljeve, koji su doprineli razvoju opštine.

Izvor: Opština Žabalj