DruštvoNaslovna

Žabalj: potpisan ugovor sa predstavnicima najvećeg dečjeg muzičkog takmičenja u Srbiji

Opština Žabalj potpisala je ugovor sa predstavnicima najvećeg dečjeg muzičkog takmičenja u zemlji „Srbija u ritmu Evrope“, što će omogućiti deci sa teritorije opštine Žabalj da u budućnosti svoj talenat predstave širokom auditorijumu.

Najveće dečje muzičko takmičenje „Ritam Evrope“, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću ima tradiciju dugu već deset godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije.

To je takmičenje koje okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela i Australije. Ukupan broj gradova predstavnika – takmičara je 20 u jednoj zemlji.

Proces priprema dece za živi televizijski prenos traje šest meseci, tokom kojih se deca obučavaju sa televizijskim timovima „Ritma Evrope“ da u živom televizijskom prenosu predstave dodeljenu zemlju Evrope, Izrael i Australiju.

Izuzetna prilika za decu iz naše opštine da se predstave na jednom ovako velikom takmičenju, pokažu svoj talenat, i samim tim budu i prezenteri opštine Žabalj. Ponosan sa što opština Žabalj ima priliku da učestvuje u programu koji afirmiše prijateljstvo među narodima, naglasio je Čedomir Božić.

Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova i glasova žirija gradova učesnika. Grad pobednik kao nagradu dobija sledeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su u živom televizijskom programu predstavljala.