AktuelnoNaslovnaZdravlje

U bolnici u Pančevu na lečenju 234 pacijenta, slobodno još samo 16 postelja

U pančevačkoj bolnici na kovid odeljenjima trenutno se leče 234 osobe. Iz južnog Banata ih je 98, od toga 70 iz Pančeva, iz Beograda 125 i iz drugih mesta njih 11. Slobodno je još samo 16 postelja.

Načelnik Intenzivne nege Opšte bolnice Pančevo, dr Milorad Božić, kaže za RTS da kod njih iz dana u dan dolaze teški slučajevi.

Iako je virus prisutan cele ove godine, iznenađuje nas brzina napredovanja bolesti, ali i to što i dalje imamo teške pacijente obolele od virusa korona. Sada imamo i čitave porodice koje su obolele od virusa korona. I dalje nam je nejasno kako je moguće da još uvek ima građana koji ne veruju u postojanje virusa i u postojanje ovako teških oblika, rekao je Božić.

On je ukazao da sa kakvom god kliničkom slikom da dođu pacijenti, bolest u dan, dva može toliko uznapredovati da vrlo brzo dođu do intenzivne nege u vrlo teškom stanju, i da na žalost, to viđaju svakodnevno.

Dr Božić savetuje građane da pre svega sačuvaju sebe.

Čuvajući sebe sačuvaćete svoju okolinu i svoje najbliže, rekao je Božić i dodao da je uslov za to poštovanje mera – nošenje maski, pranje ruku i izbegavanje nepotrebnih kontakata.