DruštvoNaslovna

Gradonačelnik Bakić posetio subotičke trojke i četvorke

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posetio je danas, poštujući sve epidemiološke mere, sedmočlanu porodicu Krstić i petočlanu porodicu Probojčević i uručio im poklon-kartice i prigodne pakete podrške.

Mladen i Mira Krstić, pored sina Vasilija imaju i četvorke – Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija, koji su rođeni 2018. godine, dok su Goran i Emina Probojčević u septembru 2020. postali roditelji trojki – Eme, Sare i Relje.

Gradonačelnik je podsetio da su četiri divna nova života plod podrške Pokrajinske vlade parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje, kao i ukupne pronatalitetne politike države Srbije.

Naglasio je da će ovakve porodice imati podršku Grada, ne samo pri rođenju dece, već i pri njihovom odrastanju i školovanju, jer čine veliku stvar za naš grad i zemlju.

 

 

U izjavi za medije, gradonačelnik je, između ostalog, rekao da posebno želi da naglasi da ni u vrlo restriktivnom budžetu za 2021. godinu, u kojem su drastično smanjeni izdaci za razne namene, nisu umanjeni programi socijalne i dečje zaštite.

Za te potrebe opredeljeno je 332 miliona dinara, te će se jednokratna pomoć od 15.000 dinara za svaku trudnicu i roditeljski dodatak za prvo dete od 10.000 dinara i dalje redovno isplaćivati. Isto tako ni republička, ni pokrajinska vlast, nisu dozvolile da pandemija utiče na finansijsku podršku porodicama sa decom. To su činjenice na koje smo ponosni, izjavio je Stevan Bakić.