NaslovnaSport

Iva Rakonjac iz Pančeva osvojila je dve zlatne medalje na streljačkom turniru u Ivanjici

U Ivanjici je ovog vikenda održano drugo kolo Kupa SS Srbije za mlađe kategorije, na kojem je nastupilo šest mladih takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813“ u više disciplina i kategorija.

Iva Rakonjac je bila najuspešnija takmičarka sa vrlo visokim rezultatima iz obe puške. Najpre je ubedljivo osvojila zlatnu medalju i 12 bodova u svojoj pionirskoj kategoriji sa čak 189 krugova serijskom vazdušnom puškom “Zastava“, a nakon tri sata je, sa drugom, standardnom vazdušnom puškom osvojila zlatnu medalju i svih 12 bodova, sa 393 kruga. Sa istim rezultatom se plasirala i na četvrto mesto u konkurenciji mlađih juniorki, u kojoj je osvojila i 6 bodova za učešće u finalu Kupa krajem marta, a nakon trećeg kola.

Bodove za finale su osvojili i ostali takmičari. Teodora Kondić je osvojila osmo mesto i tri boda sa 382 kruga u konkurenciji kadetkinja puškom. Marina Mijatović je takođe osvojila osmo mesto i tri boda u konkurenciji mlađih juniorki pištoljem sa ličnim rekordom od 352 kruga.

 

 

Nemanja Đorđević je osvojio 2 boda za deveto mesto sa 174 kruga u konkurenciji pionira puškom, dok je iz pištolja bio četrnaesti sa 159 krugova.

Ognjen Bunčić je osvojio jedan bod za deseto mesto sa 173 kruga u konkurenciji pionira puškom, dok je iz pištolja bio trinaesti sa 161 krugom.

Stefan Kešišjan nije osvojio bodove, ali će imati šansu u trećem kolu 13. marta u Smederevu.

Aleksa Rakonjac, Velimir i Marko Ninković nisu nastupili na ovom kolu, jer su u prvom kolu obezbedili svoje učešće u finalu sa maksimalnim brojem bodova u svojim kategorijama.