NaslovnaSport

Sanja Marić iz Pančeva vicešampionka Srbije u trci na 800 metara

Sanja Marić, atletičarka iz Pančeva i članica atletskog kluba „Dinamo“ osvojila je srebrnu medalju i vicešampionsku titulu na Prvenstvu Srbije za starije pionire.

Prvenstvo Srbije za starije pionire koje je ujedno i poslednje takmičenje u dvoranskim uslovima u Srbiji u zimskoj sezoni održano je za vikend u Beogradu.

Prvog dana, u subotu, takmičili su se mlađi pioniri, dok su stariji pioniri imali svoje prvenstvo Srbije u nedelju. Sanja Marić osvojila je za starije pionire srebrnu medalju u trci na 800 metara.

Ljubitelji sporta rekli bi samo srebrna medalja, a ja bih rekao fantastičan rezultat. Sanja Marić je od novembra 2021. godine član AK „Dinamo“. Pokazala je izuzetan napredak. Šta reći kada u jednoj trci oboriš državni rekord, a osvojiš bronzanu medalju. Još uvek se nisu sve „kockice poklopile“, jer je kratak period saradnje iza nas, ali mogu da vam kažem da će Sanja Marić uz svoju godinu dana stariju klupsku drugaricu Mariju Mrkelu predstavljati atletske bisere Srbije u narednom periodu. Imati ovakva dva talenta sličnih godina je privilegija za svaki ozbiljan klub, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Ove dve devojčice u narednom periodu očekuju bazične i predtakmičarske pripreme sa atletskom reprezentacijom Srbije. Onda dolazi za AK Dinamo mnogo važniji deo takmičenja na otvorenom.

Dominacija AK ,,Dinamo“ je evidentna. Nadamo se da ćemo se sledeće godine još bolje organizovati i da će još nekoliko atletičara koji trenutno treniraju u našem klubu biti registrovani kao naši atletičari. Tada će sve što ,,vredi“ u pančevačkoj atletici biti u jednom klubu i pokazaćemo svoju pravu snagu, smatra Cvetkoski.

Za mlađe pionire nastupili su Marija Mrkela i Miljana Todorović. One nisu trenirele u dvorani zbog svima nama poznate situacije sa pandemijom tako da su i njihovi rezultati bili skromni. Ove devojčice uz još 10-tak njihovih klupskih drugara će tek na otvorenom takmičenju pokazati svoj pravi raskošni talenat.