DruštvoNaslovna

I ove godine Pančevo obezbedilo besplatna autosedišta za decu, uručivanje završeno danas

U Gradskoj upravi u Pančevu danas je završeno uručivanje autosedišta za decu roditeljima koji su ispunili uslove prema ovogodišnjem konkursu.

Podela je trajala tri dana, a uručeno je 300 autosedišta koja su nabavljena sredstvima iz budžeta Komiteta za bezbednost saobraćaja Grada Pančeva.

Predrag Živković, član Gradskog veća za komunalnu delatnost i saobraćaj i predsednik gradskog Komiteta za bezbednost saobraćaja uručio je roditeljima autosedišta.

 

Predrag Živković

 

Za razliku od prethodnih nekoliko godina, ovaj put iz epidemioloških razloga morali smo da organizujemo podelu besplatnih dečjih autosedišta u tri dana. Danas završavamo uručivanje. Obezbeđeno je 300 autosedišta. U ovom pozivu javilo nam se pet ili šest roditelja više od planiranog broja, a koji ispunjavaju uslove. Zato smo zahvaljujući dobroj saradnji sa Nacionalnom agencijom za bezbednost saobraćaja kroz donaciju obezbedili ta dodatna autosedišta. Dodatna autosedišta roditeljima će biti uručena u toku sledeće nedelje, rekao je Predrag Živković.

Ovim javnim pozivom obuhvaćeni su svi oni koji su postali roditelji u drugoj polovini 2019. godine i tokom 2020. godine.

Da nisu ove mere na snazi kao i prethodnih godina organizovali bismo i posebno predavanje vezano za pravilno postavljanje autosedišta, s obzirom da neki roditelji imaju problema prilikom pravilnog montiranja. Prošle nedelje smo objavili spisak građana koji su ostvarili pravo na besplatna autosedišta i za njih putem aplikacije ZOOM iz republičke Agencije za bezbednost saobraćaja poslali su nam prezentaciju u okviru koje je objašnjeno kako se pravilno montira autosedište. Svi oni koji su je gledali mogli su da postave i pitanja ukoliko su imali bilo kakvih nedoumica oko montiranja autosedišta, objasnio je Živković.

 

 

I ove godine u budžetu su obezbeđena sredstva za nabavku autosedišta za decu. Novi javni poziv trebalo bi da bude raspisan krajem leta ili početkom jeseni. Tim pozivom biće obuhvaćeni roditelji čija deca budu rođena u prvoj polovini 2021. godine.

Uslovi i tog novog javnog poziva ostaće isti. Neophodno je da roditelj ili staratelj deteta u svom vlasništvu ima putničko vozilo i prebavilašte na teritoriji grada Pančeva, objasnio je Živković.

Kroz Komitet za bezbednost saobraćaja do kraja godine biće realizovano i nekoliko investicija.

Uradićemo obeležavanje zona škola, postavićemo pet brzinskih displeja na različitim lokacijama u gradu, uradićemo pojačano osvetljenje pešačkih prelaza sa posebnim LED osvetljenjem. Očekujem da ćemo tokom leta biti više na ulici, družiti se sa našim sugrađanima i zajedno sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovati najmanje dve kampanje od kojih očekujemo da poboljšaju povećanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada, kazao je Predrag Živković.

I za nabavku autosedišta za decu i za buduće aktivnosti sredstva su obezbeđenja iz budžeta Komiteta za bezbednost saobraćaja Grada Pančeva.