NaslovnaSport

Atletičari Dinama iz Pančeva nastupili na ekipnom Prvenstvu Srbije za mlađe juniore

Prvo veliko takmičenje u letnjem delu atletske sezone – ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore održano je u nedelju, 16. maja u Sremskoj Mitrovici.

Nastupilo je 16 najboljih ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na programu je bilo 10 disciplina i klub je morao da ima predstavnika u svakoj disciplini. Uspešnost se na kraju računa kao zbir bodova u svim disciplinama. AK ,,Dinamo“ je u ukupnom plasmanu zauzeo 8. mesto osvojivši gotovo 10.000 bodova.

Nastupili smo sa mlađom uzrastnom kategorijom gde su mnogi članovi kluba trčali svoje rezervne discipline zbog potreba kluba. Takmičenje smo završili bez kiksa, a to je ogroman uspeh ako kažemo da je u programu takmičenja mnogo tehničkih disciplina koje ne možemo vežbati zbog nedostatka atletske staze i sprava i rekvizita koji su potrebni da te discipline. Zahvalili bismo svim atletičarima kluba koji su dali svoj maksimum na takmičenju i doprineli našem uspehu, rekao je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pored ovog takmičenja AK „Dinamo“ je bio aktivan i na drugim takmičenjima.

Istakli bismo rezultat našeg ultramaratonca Mihal Šulju koji se sprema za ultramaraton. Kontrolni maraton iz punog pripremnog perioda istrčao je za 2;43 što je izuzetan rezultat u ovom periodu priprema, kaže Cvetkoski.

Na školskim prvenstvima nastupio je jedan deo atletskog kluba i bili su izuzetno uspešni.

Na završnom školskom takmičenju Republike Srbije trčaće troje naših atletičara: Sanja Marić i Ksenija Mrkela u trci na 600m, svaka u svojoj kategoriji, a Strahinja Stevšić u trci na 1.000 m. Svo troje su kandidati za najviši plasman. Takmičenje je zakazano za 19. maj u Sremskoj Mitrovici, kaže trener Cvetkoski.

Najvažnije takmičenje koje očekuje atletičare Dinama u narednom periodu je Prvenstvo Srbije za starije juniore poslednjeg vikenda u maju. Na tom takmičenju će AK ,,Dinamo“ nastupiti sa najjačom ekipom.