NaslovnaSport

Dve srebrne medalje za mlađe juniore AK Dinamo iz Pančeva

Tradicionalni atletski miting, najjači međunarodni mlađe juniorski miting u regionu pod nazivom ,,Trofej Beograda“ održan je na stadionu Vojne akademije u nedelju, 13. juna.

Takmičari Atletskog kluba ,,Dinamo“ iz Pančeva, Strahinja Stevšić i Sanja Marić, osvojili su dve srebrne medalje, obe u trkama na 800 metara.

Strahinja Stevšić je bio drugi na 800m u jednoj taktičkoj trci. On je svo vreme bio na vodećoj poziciji a vetar koji je bio izuzetno snažan bio je njegov najveći protivnik. Trku je izgubio u samom finišu trke od atletičara kojeg redovno pobeđuje. Ovog puta je morao da pruži ruku snalažljivijem i boljem takmičaru, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić je, iako pionirka, uspela ponovo da dođe do srebrne medalje u jednoj izuzetno uzbudljivoj trci na 800m u kojoj je istrčala odlično vreme od 2;13 i samo delić sekunde je delilo od pobede.

Odlična sezona Sanje Marić se nastavlja. Ona je trenutno fokusirana na prvenstvo Srbije za pionire gde će nastupiti u dve discipline. Na tom takmičanju je konkurencija možda najjača i očekujemo medalje u obe discipline. Izuzetan napredak ove sezone Sanje Marić je pokazatelj da ćemo pored Marije Mrkele imati i Sanju u reprezentativnom dresu na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Jerusalemu sledeće godine, uveren je trener Ljupčo Cvetkoski.

Odličnu trku imao je i Andreja Božanić u trci na 800m zauzevši 5. mesto.

Na mlađe pionirskom prvenstvu Srbije odlično je trčala Ksenija Mrkela u trci na 800m i ostvarila lični rekord rezultatom 2:40, kao i Miljana Todorović koja je trčala 200m za 31 sekundu. One su još uvek u pionirskoj atletskoj školi Atletskog kluba „Dinamo“ te se od njih tek očekuju pravi rezultati.