DruštvoNajaveNaslovna

Manifestacija „Preobraženjski dani“ od 14. do 19. avgusta u Pančevu

Manifestacija „Preobraženjski dani 2021“ u Gornjem gradu u Pančevu ove godine biće održana od 14. do 19. avgusta. Organizatori su pripremili raznovrstan program za sve generacije.

Manifestaciju organizuju Mesna zajednica „Gornji grad“, Udruženje žena “Pančevke“ Gornji grad, Turistička organizacija grada Pančeva i Grad Pančevo u saradnji sa Preobraženjskom crkvom i brojnim udruženjima građana s teritorije Gornjeg grada.

Branislav Gligorić, predsednik Saveta MZ Gornji grad poziva Pančevce da prisustvuju bar nekom od događaja koje ove godine organizuju.

Manifestacija će početi 14. avgusta, turnirom u malom fudbalu u dvorištu škole „Vasa Živković“. Prijave ekipa su i dalje u toku. Narednog dana, 15. avgusta u 12 sati biće održana Fijakerijada na Hipodromu, dok je otvaranje manifestacije zakazano za 16. avgust u 17 časova, kod krsta u Ulici Svetog Save, najavio je Gligorić.

Udruženje žena „Pančevke“ Gornji grad zajedno sa Mesnom zajednicom poslednjih pet godina učestvuje u organizacii manifestacije.

Ove godine tezge će biti postavljene 16. avgusta kod krsta, na kojima će svoje rukotvorine pokazati udruženja iz grada i okoline. Osim udruženja žena „Pančevke“ na tezgama će svoje proizvode izložiti i udruženje vinara “Orfelin“, udruženje penzionera, udruženja žena iz drugih mesta s teritorije grada Pančeva kao i gosti iz drugih opština. U 18:30 manifestaciju „Preobraženjski dani 2021“ otvoriće KUD “Čigra“ bogatim kulturno-umetničkim programom.

U 20 sati počeće koncert na kojem će nastupiti lokalni pevači narodne muzike i estradna zvezda Nemanja Nikolić.

18. avgusta u maloj sali Mesne zajednice biće otvorena izložba koju organizuju udruženje žena “Pančevke“, udruženje vinara “Orfelin“ i KK “Prota Vasa Živković“.

U Preobraženjskoj crkvi 19. avgusta u 9 sati i 30 minuta biće održana Sveta liturgija, a potom i Litija. Grožđe će biti osveštano i podeljeno ljudima koji budu došli u crkvu.

Manifestacija će biti zatvorena 19. avgusta koncertom u Ulici Svetog Save (kod krsta) na kojem će nastupiti nekoliko lokalnih pevača narodne muzike, među kojima je i Paja Srdanov, a zvezda večeri biće estradni umetnik Radoslav Rodić Roki.

Ulaz na sva dešavanja u okviru manifestacije je slobodan.