DruštvoNaslovna

U opštini Žabalj uručena auto-sedišta za najmlađe

Roditeljima sa teritorije opštine Žabalj uručeno je 30 dečjih sedišta za bezbednu vožnju u automobilu i održano predavanje o njihovom pravilnom korišćenju.

Opština Žabalj učestvovala je na konkursu koji je raspisala Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Obuhvaćena su deca rođena 2019. i 2020. godine, jer lane konkursa nije bilo zbog pandemije.

Opština Žabalj kontinuirano radi na unapređenju bezbednosti saobraćaja, čemu svedoči i dodeljivanje auto-sedišta. To sprovodimo već nekoliko godina. Nastavićemo i ubuduće da organizujemo različite akcije u saradnji sa policijskom stanicom u Žablju i sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, rekao je predsednik opštine Uroš Radanović, ističući važnost edukacije o bezbednoj vožnji.

 

 

Na konkursu su mogli da učestvuju roditelji koji su prvo dete dobili u prethodne dve godine, uz uslov da jedan od roditelja poseduje automobil u svom vlasništvu i da bar jedan roditelj ima prebivalište na teritoriji opštine Žabalj minimalno dve godine. Osim toga, od roditelja se očekuje da prisustvuju edukaciji u lokalnoj samoupravi. Ako su prvorođena deca blizanci, dodeljena su dva auto-sedišta.

Iz Opštine Žabalj poručili su da će i ubuduće sprovoditi slične aktivnosti, koje će građane usmeravati na preventivno delovanje, uz logističku i tehničku pomoć stručnih službi lokalne samouprave.