DruštvoNaslovna

Uređenje i proširenje groblja u Opovu

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov posetio je juče radove na uređenju i proširenju groblja u Opovu. Na istočnom delu placa betonira se glavna i poprečne staze i parcelišu nova grobna mesta.

Markov je istakao značaj uređenja i proširenja komunalnih usluga na groblju.

Direktor Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo Igor Vujić, koje održava opštinska groblja i sprovodi aktuelne radove, kaže da će se na ovaj način dobiti i na broju grobnih mesta i funkcionalnosti obilsaka i održavanja.

U poslednje vreme, maltene smo ispunili sve parcele na pravoslavnom groblju i morali smo da krenemo sa ovim projektom da bi smo obezbedili stanovništvu koje želi da kupi unapred grobno mesto i da možemo to da im obezbedimo. Ova parcela će biti malo drugačije uređena od one stare. Javno preduzeće betonira unapred staze tako da će groblje biti uređeno, biće tu i malo niskog zelenila, koje je dozvoljeno na grobljima. Ostavljen je prostor možda za kapelu u budućnosti, tako da će ovo groblje izgledati lepše i uređenije i samim tim što smo ovu pracelu konačno otvorili dobili smo da ovde ima za sada dovoljno grobnih mesta u budućnosti, izjavio je Vujić.

Kako su nam rekli u komunalnom preduzeću, sa ovim proširenjem problem sa grobnim mestima biće rešen za narednih nekoliko decenija.