NaslovnaSport

Pančevke Sanja Marić i Lana Cvetkoski osvojile medalje na Kupu Srbije u atletici

Prvog dana finala KUP-a Srbije za juniore, 25. septembra, koje je održano u Sremskoj Mitrovici nastupilo je četvoro atletičara AK „Dinamo“ Pančevo. Osvojene su dve medalje u izuzetno jakoj konkurenciji.

Ako kažemo da su nastupili po 12 najboljih takmičara u Srbiji po disciplini onda se podrazumeva da je sve trenutno najbolje u Srbiji bilo prisutno u Sremskoj Mitrovici.

Sanja Marić je ponovo zablistala prvog dana pobedivši na 400m sa novim ličnim rekordom 57,06.

Sanja i ako pionirka trenutno nema dostojnog protivnika na 400m u juniorskoj konkurenciji. Izuzetan rezultat za respekt i u svetskim razmerama za pionirski uzrast. Možemo samo da zamislimo kakav će to tandem biti u sledećoj sezoni kada se u potpunosti oporavi Marija Mrkela, a pogotovo u štafeti 4x400m gde ćemo i u reprezentaciji imati dve atletičarke AK „Dinamo“ Pančevo. Sanja Marić je pokazala kako se predanim radom i pod stručnim nadzorom pravog stučnjaka dolazi do vrhunskih ostvarenja. O ovoj atletičarki će se tek pričati ali samo u superlativu, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Drugi izvanredni rezultat je ostvarila Lana Cvetkoski koja je u bacanju koplja osvojila 3. mesto bacivši novi lični rekord sa kopljem od 600g – 31,36.

Ako kažemo da je u konkurenciji jedne svetske prvakinje osvojena medalja onda je uspeh Lane Cvetkoski fenomenalan. Ona je ponovo potvrdila konstantnost u bacanju i ponovo je bila u tri najuspešnije bacačice koplja u Srbiji, kaže trener Cvetkoski.

Aleksa Živanov je u prvom danu imao dve bacačke discipline, ali su to dve za njega pomoćne discipline i u obe je bio četvrti. U obe discipline mu je treće mesto izmaklo za 10 do 20 santimetara

Njegova forma je u uzlaznoj putanji, a danas je na programu njegova glavna disciplina, to je bacanje koplja i tu očekujemo medalju i novi lični rekord. Strahinja Stevšić je imao izuzetno tešku trku na 1.500m u kojoj je pratio vodeću grupu do poslednjeg kruga ali je poslednji krug, kako mi u žargonu kažemo ,,izgoreo“ tako da je zauzeo tek 8. mesto za njega skromnim rezultatom, kaže Cvetkoski.

Strahinjina glavna disciplina je 800m koja je na programu drugog dana i tu se nadamo ličnom rekordu.

Ekipu spremao i vodio trener Ljupčo Cvetkoski.