DruštvoNaslovna

Podela autosedišta po prvi put u Beloj Crkvi

Opština Bela Crkva, kao vid podrške porodicama, obezbedila je 130 autosedišta za sve bebe rođene u 2020. godini. Po prvi put se ovakva akcija sprovodi u opštini Bela Crkva, a dodela autosedišta organizovana je u velikoj sali Opštinske uprave.

Nabavka autosedišta izvršena je sredstvima od prekršajnih kazni koja se slivaju u budžet opštine, a na osnovu odluke Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva.

Smatramo da ova donacija znači našim meštanima, s obzirom na kovid pandemiju i na celokupnu materijalnu situaciju. Nadam se da će ova akcija postati tradicionalna, pre svega, zbog bezbednosti naših mališana. Poželela sam svim porodicama da im uskoro dodelimo i drugo autosedište, a ovo je još jedna mera naše opštine u cilju povećanja nataliteta, rekla je predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić.

 

 

Zbog situacije sa kovid pandemijom, podela autosedišta izvršena je uz mere opreza, tako da su roditelji dolazali u manjim grupama. Iz lokalne samouprave poručuju da će sva deca rođena 2020. godine dobiti autosedišta, a za naseljena mesta podela će biti preko Mesnih zajednica.

Inače, cela akcija je naišla je na izuzetno lep prijem kod roditelja koji su istakli da im donacija sedišta veoma znači u uštedi kućnog budžeta, jer kupovina autosedišta nije mala stavka.